Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona ykkönen Riihimäellä - seuraavaksi suuntana Ruotsin MM-ralli

06.02.2022 / Anu Haapalainen

Lauri Joona palasi voittokantaan rallikauden toisessa SM-osakilpailussa Riihimäellä. Seuraava merkintä kilpailukalenterissa on helmikuun lopulla, jolloin ajetaan junioreiden MM-sarjan avaava Ruotsin MM-ralli.

Ralli SM -sarjan uudistuneessa SM3-luokassa Ford Fiesta Rally3- autolla kilpaileva Lauri Joona lähti kauden toiseen osakilpailuun, Riihimäellä ajettuun Auto Sorsa Riihimäki-ralliin, voitto mielessä. Kauden avauskisa Rovaniemellä päättyi pettymykseen, kun lähes varmana näyttänyt luokkavoitto vaihtui kolmostilaan auton tekniikan petettyä. Sen jälkeen auto on huollettu kuntoon ja Joona on ajanut valmistavia testejä tulevia kisakoitoksia varten.

Etelä-Suomeen viikonlopulle ennustettu lumimyrsky oli jokaisen huulilla, kun kisa alkoi perjantaina nuotituksella.

- Kompakti reitti, joka sisältää tosi paljon pientä tietä, enemmän mitä odotettiin. Nyt jos se lauantaille ennustettu lumisade toteutuu, tulee kyllä mielenkiintoinen kisa. Vois melkein sanoa, että Tunturirallin jatko-osa tiestön puolesta. Monenmoista settiä on tarjolla, johon lumisade tuo varmasti oman mausteensa. Mutta ei siinä mitään, se on kaikille sama, kertoi Joona perjantai-iltana.

Auto Sorsa Riihimäki-rallissa ajettiin kahdeksan erikoiskoetta ja yhteensä ek-kilometrejä kertyi lähes sata. Sankassa lumisateessa käynnistynyt kisa alkoi heti Joonan hallinnassa ja hän johtikin luokkaa ensimmäisestä erikoiskokeesta aina maaliin saakka. Kahdeksasta erikoiskokeesta Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka veivät nimiinsä viisi. Loput kolme kirjattiin Roope Korhoselle, joka antoi Joonalle tiukimman vastuksen.

- Hyvä kisa ja tyytyväisiä ollaan sijoitukseen. Auto tuntui hyvältä ja tiestö oli yhtä vaihtelevaa kuin pitokin. Hienot tiet, keli vaan oli mitä oli mutta sen mukaan mentiin ja maltti oli valttia, sanaili tyytyväinen Joona maalissa.

Luokkavoiton myötä Lauri Joona nosti sijoitustaan SM-pisteissä toiseksi, ainoastaan 7 pistettä johtavaa Roope Korhosta perässä. Kaksikko ajaa myös tiimipisteitä Printsport Junior Teamille, joka vankisti johtoasemaansa tiimien SM-sarjan kärjessä.

Ralli SM -sarjan lisäksi Joona kilpailee tällä kaudella myös rallin junioreiden MM-sarjassa (JWRC). Joonalle MM-kausi on toinen, viime vuonna hän sijoittui sarjassa neljänneksi. Sarjassa ajetaan yhteensä viisi osakilpailua, ensimmäinen helmikuun lopulla Ruotsissa. SM-pisteistä Joona kisaa seuraavan kerran maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa.

Tulokset / SM3-luokka, Auto Sorsa Riihimäki-ralli:

1. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka 59:57,9
2. Roope Korhonen - Anssi Viinikka +14,5
3. Jussi Lindberg - Jarno Ottman +53,7
4. Ville Ruokanen - Mikko Kaikkonen +2:47,7

Pisteet / SM3-luokka, 2/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 52
2. Lauri Joona 45
3. Ville Ruokanen 37
4. Jussi Lindberg 31 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa