Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen onnistuneen Riihimäki-Rallin jälkeen SM4-luokan pistejohtoon

06.02.2022 / Nieminen Racing -tiedotus

Rallin SM-Sarjan toinen osakilpailu ajettiin Lauantaina Riihimäen maisemissa ja monesta muusta kilpailusta poiketen tällä kertaa oli tarjolla todella teknistä tietä melkein koko reitin osalta sekä rytmin vaihdoksia paljon. Haastava reitti sekä ennen ja kilpailun aikanakin läsnä ollut reipas lumisade ei päästänyt kuljettajia helpolla.
 
SM4-luokan kakkospaikalta kisaan startannut Kristian Nieminen yhdessä kartanlukijansa Valtteri Niemisen kanssa taisteli kilpailun loppuun saakka voitosta, mutta lopulta viimeisen erikoiskokeen jälkeen taipui toiseksi reilun 8 sekunnin marginaalilla voittoon ajaneeseen Hokkalaan.
 
Kilpailu alkoi erikoisella tavalla kun heti muutama sata metriä ensimmäisen ek:n lähdöstä luokan johdossa startannut Herranen oli pyörä taittuneena kapealla tiellä, joten ohitus mahdollisuuksia ei ollut ja tästä seurasi suma. Kilpailu alkoi kunnolla siis vasta toiselta pätkältä ja sinne kaksikko kellotti luokkapohjat.
 
- Ei sitä kilvanajoa kauan kestänyt kun jouduttiin pysähtymään tien ollessa poikki Tonin käytyä hieman pihalla. Kakkosella oli todella haastava olosuhde ja urassa paljon lunta, luotto ajamiseen oli todella hukassa, mutta siitä huolimatta onnistuttiin ajamaan pohjat, joten tyytyväinen pitää olla starttiin, Kertoi kuljettaja ensimmäisessä huollossa.
 
Seuraavalla lenkillä kellotettiin kaikille pätkille ajat kolmen joukkoon, mutta johtopaikka vaihtui toiseen tilaan ja ero kärkeen kasvoi hieman turhan paljon, muttei vielä mitenkään mahdottomiin lukemiin.
 
- Paikoitellen tultiin omasta mielestä ihan hyvin, mutta pidon vaihtelua oli jonkun verran ja joitain paikkoja tultiin sitten liian varovaisesti kun taas tuloksia katsellessa näyttäisi, että kaveri on tullut hieman rohkeammin. Vajaa 17 sekuntia kärkeen tässä kelissä ja pimeän tullessa ei ole mahdoton tehtävä, lähdetään tottakai yrittämään, olivat mietteet ennen kilpailun viimeistä lenkkiä, joka piti sisällään 3 erikoiskoetta.
 
Heti ensimmäisellä pätkällä eroa kärkeen kavennettiin parilla sekunnilla ja toiseen kertaan ajetulla EK seiskalla ero pieneni sen verra, että viimeiselle pätkälle lähdettiin 5.2 sekuntia Hokkalan perässä, joten täysiä saatiin ajaa kilpaa loppuun saakka.
 
- Tuumasin tuossa ennen viimeistä pätkää, että kyllä tässä taisi joutua ajamaan rallia ihan loppuun asti. Tälläiset taistot ovat ehdottomasti olleet aina mieleen, että maalissa vasta voittaja selviää. Ei tullut itseltä puhdasta suoritusta viimeiselle ja melkeimpä jo ennen aikoja nähtyäkään tiesin ettei nyt riittänyt. Harmittavan lähelle jäi, mutta sarjan kannalta tulos oli todella hyvä.
 
Toisen perättäisen kakkostilan johdosta kaksikko siirtyi luokan SM-pisteissä sarjajohtoon ja tämä tietää hyviä asetelmia talvikauden päättävään Kuopion SM-Ralliin, joka kurvaillaan maaliskuun alussa.
 
- Mestaruuttahan tässä jahdataan, joten sarjassa meillä on hyvä tilanne vaikka voitto olisikin kelvannut. Kausi on kuitenkin vielä pitkä ja kuten selväksi on käynyt niin kirkkaimmalle mitallille riittää tässä luokassa ottajia ja meidän ehdoton vahvuus on alkukaudesta ollut tasaisuus. Samalla voidaan kuitenkin lähteä luottavaisin mielin eteenpäin sillä vauhti riittää ajaa kilpailun voitosta ja uskoakseni Kuopiosta tällainen kelpaisi tuliaisiksi kotiin, päättää kuljettaja kilpailun tauottua.
 
SM4 Pistetilanne 2/7
1. Kristian Nieminen 43 pts
2. Benjamin Korhola 35 pts
3. Toni Herranen 34 pts
4. Henri Hokkala 25pts
5. Jesse Kallio 25 pts
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa