Facebook Twitter Email Pinterest

Pensaalle toistamiseen kakkostila SM-rallista

07.02.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi ottivat kauden toiset kakkostilat SM5 -luokasta kun rallin SM-sarjan toinen osakilpailu kurvailtiin Riihimäen Auto Sorsa -rallissa.

Ennen rallin alkua ja vielä rallin aikanakin ajoittain sakeaksi yltynyt lumisade antoi oman mausteensa Riihimäen SM-rallille. Jere Pensas löysi lumiränneistä joustavat ajolinjat heti ensimmäisistä erikoiskokeista alkaen. Kun puolet päivän kahdeksasta erikoiskokeesta oli ajettu, Pensas oli polkaissut Ford Fiestalla kahdet luokkapohjat ja johti tiukkaa kisaa viidellä sekunnilla.

-Ykköspätkällä hypyn alastulossa pyöränkulmat saivat vähän kipeää ja ratin asento muuttui. Se oli kuitenkin vain pieni ongelma, joka saatiin korjattua ensimmäisellä huoltotauolla.

-Kaksi ensimmäistä erikoiskoetta tuli hyvin. Kolmosella jäätiin likaa. Siellä oli muutama tilanne, joissa tuli vähän arpomista. Neljännellä pätkällä nousimme takaisin johtoon. Kun oli paljon lunta tiellä ja lisää tuli taivaalta, oli paikka paikoin tosi vaikeaa löytää järkevä vauhti, avasi Pensas sekuntitaistelua.

Lopuilla neljällä erikoiskokeella Pensas ja Saarijärvi vievät Fiestan vielä kahteen pohja-aikaan.  Sekuntipeli Leevi Lassilaa ja Miko Kiminkiä vastaan ratkesi vasta viimeisellä erikoiskokeella. Pensas puristi päätöspätkällä toiseksi, mutta se ei ihan riittänyt Lassilaa vastaan, vaan kauhavalainen nousi voittoon. Pensaan ja Saarijärven kakkostila tuli selvällä erolla ennen Miko Kiminkiä.

-Olosuhteet tekivät rallista tosi vaikean. Ei ollut helppoa viimeisilläkään pätkillä kun lumisade vaikeutti lisävaloilla ajamista. Ehkä olimme viimeisellä pätkällä turhan varovaisia, mutta Lassila veti kyllä siellä tosi kovaa, kuvaili Pensas rallin ratkaisuja.

-Alku näyttää hyvältä. Kaksi ehjää rallia kauden alkuun antaa luottoa, että pystymme kauden jatkuessa ajamaan kärkisijoista. Jatketaan kilvanajoa Kuopion SM-rallissa maaliskuulla. 

Arctic Lapland -rallin ja nyt Riihimäen osakilpailun jälkeen Pensas ja Saarijärvi ovat SM5 -luokan SM-pisteissä toisena. Tiimikilpailussa Co-Motorsportille pisteitä ajanut Pensas Racingin miehistö oli nostamassa Co-Motorsporttia tiimikisan kolmanneksi, kun SM2 -luokassa ajanut Alajärven Ville Hautamäki oli Pensaan tapaan luokkansa toinen.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa