Facebook Twitter Email Pinterest

Kauppinen tavoittelee ehjää ajosuoritusta Kuopiosta

01.03.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan talvikauden viimeiset SM-pisteet on jaossa tulevana viikonloppuna Kuopiossa. ABC Pitkälahti Kuopio SM-ralli ajetaan kaksipäiväisenä tapahtumana Kuopion ja Tuusniemen teillä. Kauden kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa epäonnea kokenut hallitseva Ralli Suomen Juniorimestari (RSJM) Tuukka Kauppinen, 15, lähtee Ari Koposen kanssa Pohjois-Savoon tavoittelemaan SM5-luokan SM-pisteitä ja ehjää kilpailua. 

Sarjan edellisen SM-osakilpailun jälkeen V1600-luokan Hondalla kilpailevat TTK Racingin kuljettajat kävivät voittamassa kolmessa kansallisessa rallissa luokkansa. Nuori rallilupaus toivoo, että SM-sarjan osakilpailuissa koettu epäonni olisi taaksejäänyttä elämään, ja hyvä tulostahti ja ajovire siirtyisi myös SM-tason osakilpailuihin. 

- Toivotaan, että pikkuviat ovat tältä kaudelta koettu ja päästäisiin myös SM-osakilpailussa keskittymään ajamiseen. Harjoitusrallit menivät hyvin ja kaikki toimi hienosti. Tiukkaa taistelua voitoista jokaisessa rallissa. Tyytyväinen siitä, että ne taistelut kääntyivät meidän hyväksi. Ajoimme vielä viime viikonloppuna shakedown-testin, jossa totesimme, että automme toimi hienosti. 

Kauppinen ja Koponen starttaavat Kuopiossa melko pitkälle reitille lähtönumerolla 51. EK-kilometrejä on yli sata ja niistä pitää selvitä kahdeksalla renkaalla.  

- Nuotituksen jälkeen näemme olosuhteet, joten sen jälkeen pitää miettiä, minkälaisella nastoituksella lähdetään. Oma nuotitukseni kohentuu pikkuhiljaa. On hyvä asia, että olen päässyt ajamaan paljon kisoja ja kilometrejä. Kokemusta on saatu lisää ja sitä kautta päästään koko ajan hieman kovempaa eteenpäin. 

- Oli viikonlopun reitti sitten minkälainen tahansa niin kaikki käy. Joudumme ajamaan urissa, mutta siihen on jo totuttu. Ehjä kilpailu olisi ensimmäinen tavoite. Annetaan mennä ja katsotaan, mihin se riittää, Kauppinen summaa. 

SM-ralli ABC Pitkälahti Kuopio ajetaan Kuopiossa ja Tuusniemellä. Rallireitti sisältää yhdeksän erikoiskoetta (108,23 km). Kilpailu käynnistyy jo perjantaina 4. maaliskuuta klo 18:00 Kuopiosta. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta (17.16 km). Ralli jatkuu lauantaina 5. maaliskuuta kello 8:30. Päivän aikana kilpailijat ajavat seitsemän erikoiskoetta ja käyvät kahdesti Heinjoen moottoriradalla huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Kuopion torille maaliin klo 17:43 alkaen. 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa