Facebook Twitter Email Pinterest

Kalle Markkanen Suomen ja maailman ensi-illassa.

02.03.2022 / Kalle Markkanen, tiedotus

Renaultin Rally4-auto esittäytyy tiettävästi ensimmäistä kertaa talvirallissa, kun Kalle Markkanen käskyttää TGS Worldwiden tiimin Renaultia Kuopion SM rallissa. Renault Rally4 on tullut markkinoille vuoden 2021 aikana, mutta sellaista ei ole Suomessa ennen Kuopion SM-rallia nähty, joten kyseessä on ensiesiintyminen Suomen rallipoluilla.

Pääsin ajamaan yhden testin uudella Renaultilla. Se on hieno auto ja siinä on valtava potentiaali, Kalle Markkanen toteaa

Renault Rally4 auto esiintyy tiettävästi ensimmäistä kertaa lumella, vaikka sillä on ajettu jo varsin paljon muilla alustoilla Euroopassa. Renault on mielenkiintoinen uutuus, joka poikkeaa teknisesti muiden automerkkien Rally 4-luokan autoista. Turboahdettu nelisylinterinen moottori on 1,3 litrainen. Autoa on testattu vielä varsin vähän lumisella alustalla ja siinä on vielä jonkin verran hieromista, mutta jo nyt vaikuttaa siltä, että se tulee haastamaan lähes yksimerkkiluokaksi muodostuneessa SM4 -luokassa muita automerkkejä.

TGS:n tallissa useampi Renault Rally4

TGS Worlwide on hankkinut talliinsa useamaan Renault Rally4 auton. Meille tulee Renaulteja vielä lisää, joten jatkossa niitä on tarjolla vuokralle myös muille asiakkaillemme, toteaa TGS Worldwiden Toni Gardemeister.

Renault Rally4 on hieno uutuus SM4 luokkaan ja onkin erikoista, miten täällä Pohjois-Euroopassa luokassa ajetaan pääasiassa Fordeilla, kun Etelä-Euroopassa luokan autot ovat pääosin Renaulteja ja Peugeoteja.

On mielenkiintoista päästä näkemään, mihin Kallen vauhti riittää Kuopion SM-rallissa. Tiedän että auto on teknisesti kilpailukykyinen, vaikka täytyy muistaa että alusta on vielä kesken. Uskon vauhdin kehittyvän kisan aikana, kun kuljettaja tottuu autoon ja saamme lisää tietoa alustan toiminnasta, Gardemeister jatkaa.

Kuopion SM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna 4-5.3.2022.

Rallipaketti on myynnissä ABC Pitkälahdessa 3–4.3. kello 10–18 ja 5.3. kello 6–14. Yksittäiset liput myynnissä erikoiskokeilla. Liput ja rallipaketit on myynnissä myös osoitteesta: http://www.coregoshop.fi/rallism

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa