Facebook Twitter Email Pinterest

Sarjajohtaja Vatanen odottaa tiukkaa kisaa Kuopiossa

02.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

Ville ja Sami Vatanen ponnistavat Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan yhtenä luokkana ajettavan Nuorten SM:n johtopaikalta kauden toiseen osakilpailuun Kuopioon. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustavalle kaksikolle tämä on sarjan osakilpailuista lähin, kilpailupaikalle matkaa kertyy siltikin noin 190 kilometriä joten aivan kotikisasta ei voida sentään puhua.
 
Kuopiossa reitti sisältää 116 erikoiskoekilometriä ja yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan jo perjantai-iltana. 
 
Syksyllä 15 vuotta täyttänyt Ville starttasi tämän vuoden sarjaan yhtenä vahvimmista menestyjäehdokkaista ja lunastikin Riihimäellä näitä odotuksia upeasti. Vatanen ja Peugeot on suomalaisessa ralliautoilussa käsite ja selkeästi kova yhdistelmä 2020-luvullakin. Siinä kun kaukaista sukua olevan Arin ajokki aikanaan oli 205-mallia, on Villen ajokki mallimerkinnältään 206 joka ei ole V1600-autoista puhuttaessa valtamerkki.
 
- Silloin kun auton ajettavuus, alusta, sekä tekniikka toimii kuskille mieluisalla tavalla, merkillä tai mallilla ei ole niin väliä. Kalusto kulkee ja hauskaa on, eikös se ole pääasia, kertoo Ville painokkaasti.
 
Kauden avauksessa Riihimäellä taivaalta saatiin ennen kisaa ja sen aikana lunta rutkasti, aurauskalustolla riitti kiirettä ja kilpureiden ohjaamoissa myös. 
 
- Riihimäki ralli sujui kaluston ja ajon puolesta hyvin. Keli oli todella haastava ja niin myös tietkin. Kisa sujui ajollisesti todella hyvin, mutta voitto tuli yllättävän Isolla marginaalilla, muistelee Ville muutaman viikon taakse.
 
Muutaman viikon kilpailutaukoa ei ole suinkaan käytetty lepäilyyn vaan menestyksen eteen tulevaisuudessakin on tehty kovasti töitä. Kuopion kisaan on ladattu odotuksia, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. 
 
- Kilpailtu on joka viikonloppu ja kalustoa on kehitetty. Tämän lisäksi nuottia treenataan jatkuvasti ensi vuotta ajatellen. Kuopiosta odotan tiukkaa kilvanajoa ja savolaisen tiestön äkkivääryyden aiheuttamia yllätysmomentteja, veistelee Vatanen.
 
Kuten tekstissä aiemmin havaittiin, on nuorella lupaavalla kuljettajalla nuottiharjoitukset jo käynnissä, joten tavoitteet on suunnattu lähisuunnitelmien lisäksi jo kauemmas tulevaankin, mutta mikä se tämän vuoden tavoite sitten onkaan.
 
- Kauden tavoite on suomenmestaruus, napauttaa Ville vastauksen tyynesti.
 
Kuopioon Ville ja Sami starttaavat numerolla 62, nuorten luokan ensimmäisinä. 
 
Kilpailua voi seurata Ralli SM:n nettisivulta löytyvien tulosseurantalinkkien avulla, sarjan sosiaalisen median kanavilta tai YouTubesta Moottoriurheilu.tv:n kanavalta.
 
 
Kuva: Jari Kohonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa