Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen fiiliksissä Kuopioon - "viimeistelevä testi tuntui hemmetin hyvältä"

02.03.2022 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

SM5-luokassa kilpaileva EMSC:n kaksikko Justus Räikkönen - Mikael Korhonen suuntaa Ralli SM-sarjan kauden kolmanteen kilpailuun Kuopioon keväisen auringonpaisteen kanssa kilpaa hymyillen. 

Arctic Rallyssa kauden avauksessa tulleen ulosajon jälkeen Riihimäellä parivaljakko ajoi ehjän kilpailun vaikeissa olosuhteissa ja viidennen sijan tuomat pisteet lähtivät matkaan. 
 
Takuuvarmasti Kuopiostakin pisteet maistuisivat ensi viikolla 17 vuotta täyttävälle Räikköselle.
 
- Hyvillä fiiliksillä suunnataan Kuopioon. Riihimäellä kun sai avattua pistetilin niin on kiva lähteä seuraavaan kisaan kun ei ole sitä kuuluisaa apinaa harteilla.

Sarjassa ollutta muutaman viikon taukoa on hyödynnetty auton testaamisella ja ajamisen sekä kuskin treenaamisella, kertoo Justus.
 
Verrattain vähäisen kokemuksen omaavan ykkösohjaajan parina toimiva kokenut kakkosohjaaja Mikael Korhonenkaan ei ole Kuopion suunnalla tavattoman usein ollut kilpailemassa, joten tietyllä tapaa kisaan lähdetäänkin melko puhtaalta pöydältä. 
 
Kilpailun yhdeksän erikoiskoetta ja 116 erikoiskoekilometriä, sekä 516 kilometrin kokonaisreitti takaavat sen että kahden nuottipäivän ja kahden kilpailupäivän jälkeen tiestö on jo tutumpaa. 

- Ei ole tullut itse Kuopiossa ajettua aiemmin.  Ei meillä oikein ole mitään odotuksia tiestöstä, lähdetään painamaan kuin synkkään Lontoon sumuun. 

Tykkään kyllä näistä kahden päivän kisoista, kun pääsee kunnolla reissun päälle ja pyörimään Suomea ympäri, fiilistelee Räikkönen.
 
Kuin alleviivatakseen reissaamisen hauskuutta otti kuljettajakaksikko tiistaina jäsenistään viimeisetkin kankeudet pois, notkistelemalla itseään moottorikelkkailun parissa. 
 
Keskiviikon ohjelmassa oli valmisteleva testi RTRC-teamin toisen kuljettajan, Riku Tahkon kanssa Nilsiän kupeessa Kinahmissa. 
 
- Tämän päivän viimeistelevä testi tuntui hemmetin hyvälle. Auto toimi kuin rasvattu, tästä on hyvä jatkaa kisaan, julistaa Räikkönen hyväntuulisena.
 
Numero 52 kyljissään kilpailevaa kaksikkoamme voi helpoiten seurata kilpailun aikana Ralli SM:n nettisivulta löytyvien tulospalvelulinkkien kautta, sekä sarjan sosiaalisen median kanavista. Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalle toteutetaan tästäkin rallista koko kilpailun kattava suora lähetys.
 
Kuva: Kristiina Räikkönen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa