Facebook Twitter Email Pinterest

”Nyt haetaan ykköstä kakkossijojen jälkeen”, junttaa Pensas

03.03.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan kolmas ja talvikauden hyvästelevä Kuopion ABC Pitkälahti -ralli ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä koitoksena. Kauden kahdessa edellisessä osakilpailussa SM5 -luokassa toiseksi kurvaillut Jere Pensas tähtää Kuopiossa pykälää korkeammalle.

-On tärkeää saada Kuopiosta hyvä määrä pisteitä. Lähdetään ajamaan voitosta. Tähtäimessä on Leevi Lassilan voittaminen. Onhan luokassa monta muutakin, jotka varmasti tähtäävät kärkeen, mutta Lassila on edellisten osakilpailujen voitoilla se pahin vastus pistetaulukossa, Pensas laskee.

Ford Fiestaa käskevä Pensas on kartturinsa Jouni Saarijärven kanssa tehnyt hyvät viimeistelyt ennen talvikauden finaalirallia. Viimeiset tuntumat kisapirssiin on haettu nyt kisaviikolla harjoituspätkiltä ja viimeistelyt on tehty nuottitreeneissä.

-Kaikki mitä ennen rallia on ollut tehtävissä, on tehty niin hyvin kuin ne vain voi tehdä. Nyt Kuopiossa pitää saada irti se viimeinenkin puristus mitä miehistä ja autosta löytyy. Olimme Rovaniemellä ja Riihimäellä rallien aikana kärkipaikalla. Nyt vauhdin pitää kestää loppuun saakka, Pensas ruoskii.

-Kun meillä nyt on takana kaksi kakkossijaa, niin voitto Kuopiosta helpottaisi kummasti kesäkauden urakkaa. Lassila on jo nyt vähän karkuteillä ja kun muutkin tulevat kovaa, saattaa soraralleista ilman talvikauden voittoa tulla turhan jännittäviä mestaruuskamppailua ajatellen.

Kuopion ABC Pitkälahti -rallin ensimmäiset kaksi erikoiskoetta ajetaan perjantaina illansuussa auringon painuessa mailleen. Lauantaina urakoidaan viisi uutta pätkää ja lisäksi molemmat jo perjantaina kolutut erikoiskokeet. Yhteensä rallin yhdeksälle kiirustaipaleella kertyy mittaa reilun 108 kilometrin verran.

Pensas-Saarijärvi -kaksikon Ford Fiesta liikkuu Kuopion SM-rallissa Co-Motorsportin ilmoittamana numerolla 47. 

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa