Facebook Twitter Email Pinterest

Iivarin tavoitteena Kuopiosta tasaisempia erikoiskoeaikoja

03.03.2022 / Jooa Iivarin tiedotus / Jani Seppälä

Ralli SM-sarjan kivikovassa SM4-luokassa pistepotin kasvattamista Kuopiosta lähtevät hakemaan myös Jooa Iivari (KorUA) - Timo Hantunen (JyvUA).

Kauden avauksessa tammikuussa  Arctic Lapland Rallyssa matka jäi kesken tekniseen vikaan, helmikuun alussa Riihimäeltä matkaan tarttui viidenneksi korkeimmat pisteet.
 
Perjantaina ja lauantaina ajettavassa Kuopion osakilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy mukavat 116 kilometriä. Kokonaisreitin ollessa yli 500 kilometriä, saa kaksikkoa istua autossa riittämiin. Toki tarjolla on maukkaiden ralliteiden lisäksi myös jäätietä ja lossin kyydissä matkaamista, joten aivan perinteisestä rallireitistä ei siis puhuta.
 
Ensimmäistä kokonaista kauttaan nuotista ajavan Jooa Iivarin vauhti on alkukauden aikana välähdellyt, mutta tasaisuus on vielä puuttunut. Yksittäinen erikoiskoe saattaa tulla aivan kovimman kärjen tahdissa, seuraavalla taas tullaan sijoilla ynnä muut. Nopeaa oikotietä onneen ei ole olemassa ja sen tiedostaa myös 16-vuotias ykkösohjaaja.
 
- Parempaan suuntaan tässä aiheen tiimoilla mennään, mutta kunnes kaikki tulee selkärangasta niin se ottaa aikansa ja vaatii toistoja, sekä kokemusta ja tietenkin kärsivällisyyttä. Nuottiskaalani on heitellyt, jollain pätkällä se on osunut paremmin, toisella huonommin, lisäksi esimerkiksi hitaisiin paikkoihin tullaan helposti liian kovaa sisään ja mutkan ulostulo kärsii.
 
Neljän viikon tauko SM-sarjassa on hyödynnetty perinteisesti, eli pyritty ajamaan mahdollisimman paljon. Harjoituskilpailu Kontiolahdella pari viikkoa sitten päättyi lopulta pitkien lumitöiden jälkeen jarrujen katoamiseen ja keskeytykseen. Vastaavasti taas menneenä viikonloppuna Jämsän Kaipolanvuoresta saatiin alle hyvät testikilometrit ja varmuus siiitä että kaikki on kunnossa. 
 
- Vähintäänkin samaan pyritään Kuopiossa kuin Riihimäellä ja jos erikoiskoeajat olisivat tasaisempia niin silloin olemme onnistuneet, kiteyttää Jooa tavoitteensa kilpailuun.
 
Keski-Suomen kaksikko polkaisee Ford Fiesta Rally4:nsa reitille numero 41 kyljissään.
 
Kilpailun seuraamiseen löytyy Ralli SM-sarjan nettisivulta hyvät linkit, joista löytyy niin tulospalvelut, gps-seurannat kuin linkki Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavallekin, jossa toteutetaan jälleen kattavasti suoraa lähetystä kilpailusta.
 
Kuva: Jarmo Mäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa