Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen luokkavoitto ajatuksissaan Kuopioon

04.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

Juniorien jaetulta sijalta neljä kohti kauden toista RSJM-osakilpailua Kuopioon lähtevät Lahden Urheiluautoilijoiden edustajat Henri Timonen - Jussi Syväranta.
 
Viime vuonna rallin maailmaan kunnolla innostunut 23-vuotias Henri omaa vahvaa taustaa moottoripyörien maailmasta, mikä onkin melko luonnollista, kun isä-Heikki on suomalainen endurolegenda. 
 
Auton valintakin tapahtui hyvin loogisesti, Heikin aikanaan ajeltua myös ralleja jokusen, oli Honda Civic Type R jäänyt pitkäksi aikaa joutilaaksi kunnes Henrilläkin tuli mieleen että tuo rallihan voisi olla kivaa kokeilla ja tuossahan olisi autokin. Sen kokeilun jälkeen se olikin varmaa, tätä lisää.
 
Avauskilpailussa Riihimäellä tuli RSJM4-luokasta toinen sija Miko Jalavan jälkeen ja tilastoihin kirjattiin kolme pohja-aikaakin.
 
- Riihimäki sujui odotusten mukaisesti, olihan tähän kauteen käyty kerryttämässä kilometrejä Tunturirallista ja muutenkin treenattu paljon, kertoo Henri.
 
Neljän viikon sarjatauko hyödynnettiin maksimaalisesti, nimittäin ajamalla myös F-Cupissa. Kolmanneksi nopein loppuaika junioreissa tarkoittaa sitä että kauden mittaan täydet menestysmahdollisuudet ovat myös F-Cupissa.
 
- Muutaman viikon tauko Riihimäen jälkeen on tosiaan hyödynnetty ajamalla F-Cupin kilpailu Kangasniemellä eli nyt ennen Kuopion kisaa tuli vain viiden päivän ajotauko. Kuopion osakilpailusta odotan tiukkaa RSJM4-luokassa ja oma tavoitteeni on voittaa luokka, kilpailuun on valmistauduttu niin hyvin kuin mahdollista, tarinoi Timonen.
 
Kun vauhti on junioreissa havaittu sarjasta riippumatta kelpoisaksi kärkisijojen tavoitteluun, ei Junnu-SM:n suhteen pidetä kynttilää vakan alla vaan tavoite on asetettu selkeästi, toki tiedostaen että helppoa se ei ole.
 
- Koko kauden tavoitteeni on voittaa Suomen junnumestaruus. Ainakin vielä tässä vaiheessa, toivottavasti edes joku mitali, naurahtaa Henri lopuksi.
 
Kilpailunumerona kaksikollaTimonen - Syväranta on tällä kertaa 77, joka onkin osuvasti erään ralliakin ajaneen lahtelaisen F1-kuljettajan tutuksi tekemä numero. Perjantai-iltana käynnistyvässä Kuopion osakilpailussa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, kaksi perjantaina ja seitsemän lauantaina. Savolaista maisemaa on tarjolla 116 erikoiskoekilometrin verran, maisemia ennättää ihailla siirtymilläkin, kokonaisreitin ollessa yli 500 kilometriä.
 
Kilpailun seuraaminen onnistuu helpoiten poimimalla Ralli SM:n kotisivulta tulospalvelulinkit ja Moottoriurheilu.tv:n YouTube-tili seurantaan, suoraa lähetystä on luvassa läpi kisan.
 
Instagram: @timonenracing
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa