Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiö haastoi jälleen Ralli SM:n kärkikuskit

05.03.2022 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan talvikausi ajettiin päätökseen Kuopion ympäristön vauhdikkailla ja lumisilla teillä. Sarjan kuninkuusluokka SM1:n kuopus Aleksi Röyhkiö jäi niukasti tavoitteestaan sijoituttuaan kauden kolmannessa kisassa viidenneksi.

Ylöjärveläinen VW Polo -kuski tavoitteli talvikaudelta pohja-aikaa sekä sijoitusta palkintopallilta. Kuopion SM-rallissa podiumin kolmossija jäi 10 sekunnin päähän. Vastaavasti pohja-aika jäi niukimmillaan vain 0,2 sekunnin päähän.

Röyhkiö ja kartanlukija Antti Haapala saivat silti olla tyytyväisiä suoritukseensa, sillä vastassa on huomattavasti kokeneempaa
kuljettajakaartia.

- Täysillä vedettiin läpi koko kisan, mutta kärkikaksikon vauhti oli meille liikaa. Täytyy kuitenkin muistaa, että Emil Lindholm ja Egon Kaur ovat lajin puoliammattilaisia ja he ovat sijoittuneet MM-tasollakin kympin kärkeen, Röyhkiö laski.

- Se tyydyttää, että ajoimme tosi tasaväkistä vääntöä moninkertaisten Suomen mestareiden Juha Salon ja Teemu Asunmaan kanssa.

- Teimme muusta kärkiryhmästä poikkeavan rengasvalinnan, kun päätimme käyttää lyhyempää nastaa. Oletin, että valinta olisi suosinut meitä kisapituuden aikana, mutta erilaisten lumiolosuhteiden vuoksi puntit menivät aika lailla tasan, Röyhkiö arveli.

Nyt edessä on reilun kahden kuukauden mittainen kevättauko. SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Länsirannikon Rallin merkeissä 13.-14. toukokuuta. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa