Facebook Twitter Email Pinterest

Justus Räikkönen tyytyväinen ajoonsa Kuopiossa

09.03.2022 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

EMSC:n parivaljakko Justus Räikkönen - Mikael Korhonen starttasivat Ralli SM-sarjan kauden kolmenteen osakilpailuun Kuopioon SM5-luokan pistetilanteessa sijalta yhdeksän. Kauden avauksessa Rovaniemellä kaksikko pöläytti hankeen ja tilastoihin tuli keskeytys, Riihimäeltä pistesarakkeeseen tuli vaikeissa olosuhteissa viides tila. Kuopioon asetettiin tavoitteeksi löytää oma ajamisen taso takaisin, joka Rovaniemen ulosajon jälkeen oli heijastunut ajamisessa alitajuisesti virheiden varomisena.
 
Kuopiossa kilpailu käynnistyi perjantaina kahdella erikoiskokeella, ensimmäinen oli noin 2,5 kilometrin mittainen yleisöerikoiskoe, toisena ajettiin 14,7 kilometrin mittainen Palonen. Keskinopeudeltaan hitaalle avauspätkälle syntyi neljänneksi nopein aika, eroa nopeimpaan aikaan syntyi tasan kolme sekuntia.
 
Toinen erikoiskoe ei sujunut toivotusti, eroa kärkeen tuli lähes 40 sekuntia ja sijoitus putosi kahdeksanneksi.
 
Lauantaina kilpailussa ajettiin seitsemän erikoiskoetta, kilpailun avanneet kaksi erikoiskoetta ajettaisiin uudestaan kilpailun seitsemäntenä ja kahdeksantena erikoiskokeena. Lauantain aikana Räikkönen alkoi saada juonesta kiinni, luokan taistelut myös kuumimman kärjen takana ovat tiukkoja ja sekunnit piukassa. Kuudennen erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kuudes, mutta yhtään ei voisi löysätä, takaa hengitettiin niskaan. 
 
Kahdeksas erikoiskoe oli aiemmin epäonnistunut Palonen uudestaan, paljoa paremmin ei sujunut launtainakaan, sijoitus putosi nyt seitsemänneksi. Viimeinen erikoiskoe sujui jälleen ajollisesti huomattavasti paremmin, harmillisesti pykälän paremmalla sijalla ollut kilpakumppani Markus Heikkinen keskeytti edeltä eikä Räikkösen autokunnassa näin päästy kovan taistelun jälkeen aikavertailua suorittamaan.
 
Lopputuloksena Räikkönen - Korhonen kaksikolle kuudes sija ja pieni mahdollisuus spekulointiosastoille spekulointeihin sikäli, että jos Palosen erikoiskoe olisi sujunut muiden pätkien tapaan, olisi kamppailtu jopa neljännestä sijasta. Isossa kuvassa moiseen ei kuitenkaan ole tarvetta, kuljettaja oli suoritukseensa kokonaisuutena tyytyväinen.
 
- Jostain syystä ei vaan lähtenyt kummallakaan kerralla ajo kulkemaan kyseisellä pätkällä ja nuotti oli vähän liian varovainen paikka paikoin.
 
Kokonaisuutena kuitenkin, napataan hyvät asiat mukaan, sää oli kun elokuvista ja tiet oli aivan mahtikunnossa. Ajo tuntui koko ajan paremmalta ja ero kärkeen pienenee koko ajan, joten olen tyytyväinen omaan suoritukseen, valaisee Räikkönen.
 
Ralli SM-sarja jatkuu toukokuun puolivälissä Turun ympäristössä ajettavalla SM Mad-Croc Länsirannikon Rallilla, kahden kuukauden rospuuttotauko hyödynnetään niillä keinoin kuin on mahdollista.
 
- Nyt ajotauolla on hyvä aika treenata kuntoa kondikseen, että jaksaa vääntää rattia kesällä kun ajot jatkuvat. Nyt piakkoin on vielä tarkoitus käydä ajamassa kilpurilla, kun säät sallivat. Tietenkin myös nuottia tehdään niin paljon kuin ehditään.
 
- Turkuun on sikäli kiva startata sitten toukokuussa, että Turussa oltiin viime vuonna mukana ja kilpailu meni ihan kivasti. Pääsin silloin ensimmäistä kertaa Nuorten SM:n podiumille, toiselle sijalle, kertoilee Justus.
 
SM5-pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen:
1.Leevi Lassila 77
2.Jere Pensas 68 
3.Miko Kiminki 47 
4.Tuukka Kauppinen 29 
5.Walle Pajuoja 25 
6.Justus Räikkönen 18  
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa