Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla hyvät muistot Kroatian MM-rallista - ”Uusi haaste on otettu vastaan”

21.04.2022 / Anu Haapalainen

Rallin MM-sarjan lähes kahden kuukauden mittainen kisatauko on vihdoin ohi. Edellisen kerran MM-pisteistä ajettiin Ruotsin lumilla helmikuun lopussa ja nyt viikonloppuna kisataan Kroatian asfaltilla. Junioreiden MM-sarjassa (JWRC) kilpaileva Lauri Joona lähtee kauden toiseen osakilpailuun hyvistä lähtökohdista sarjan toiselta sijalta.

Kroatian ralli oli viime vuonna ensimmäistä kertaa MM-kalenterissa. Lauri Joonalle se oli myös uran ensimmäinen asfalttiralli. Sastamalalainen suomenmestari ei uutta säikähtänyt, vaan ajoi asfalttidebyyttinsä tasaisen varmasti sijoittuen JWRC-luokan lopputuloksissa kolmanneksi.

Tänä vuonna ”junnut” avasivat MM-kautensa Ruotsissa, missä Joona järjesti Jon Armstrongin kanssa todellisen jännitysnäytelmän kisan ykköspaikasta. Lopulta voitto kirjattiin britille, jolle Joona hävisi vaivaiset 2,7 sekuntia.

Tälle kaudella junioreiden MM-sarjassa siirryttiin kilpailemaan nelivetoisilla Ford Fiesta Rally 3 -autoilla. Kevättauon aikana Lauri Joona on ajanut testejä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

- Meidän piti Mikaelin kanssa mennä testaamaan Sloveniaan, mutta siellä oli tullut sen verran lunta, ettei testiä voitu ajaa. Niinpä pienellä järjestelyllä menimme Italiaan, jossa ajoimme testimielessä yhden kisan. Saatiin ihan hyvää ja monipuolista testiä ja kokemusta niin märästä, kosteasta kuin kuivastakin asfalttipinnasta. Tämän hetken ennusteissa Kroatian kisaviikonloppuna on tiedossa märkää ja mutaista, ja välillä taas kuivaa keliä, kertoo Joona.

Kroatian MM-rallin ohjelmassa on 20 erikoiskoetta ja 291,84 ek-kilometriä. Torstaina ajettiin testierikoiskoe ja illalla viedään läpi lähtöseremoniat. Ensimmäisille erikoiskokeille kilpailijat suuntaavat perjantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta. Myös lauantai on kahdeksan erikoiskokeen päivä ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. 

- Viime vuodesta on kyllä paljon hyötyä, taitaa olla kaksi uutta pätkää ja muut on samoja kuin viime vuonna. Keli tuo kyllä ihan erilaisen näkökulman, jos sataa. Rengasvalinnat tulee varmasti olemaan isossa roolissa, Joona toteaa.

Ruotsin MM-rallista poiketen Joona ajaa Kroatiassa ainoastaan junioreiden MM-pisteistä.

Asfaltti ei kuulu vahvuuksiin, joten jätettiin täällä WRC3 Open -luokan kisa väliin.

Ruotsista jäi varmasti paljon nälkää, joten millä odotuksilla ja tavoitteilla kaksikko Joona - Korhonen starttaa perjantaiaamuna kisaan?

- Ihan mielenkiintoisin odotuksin lähdetään nyt tuolla nelikolla kisaamaan. Varmasti tulee olemaan haastava kilpailu kaikin puolin, mutta uusi haaste on otettu vastaan. Mennään se mitä päästään ja hyvällä sykkeellä!

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkoi Ruotsista helmikuussa ja päättyy syyskuussa Kreikkaan. Kroatian MM-ralli on junioreiden MM-sarjan toinen osakilpailu.

Kilpailun aikataulu: https://rally-croatia.com/en/spectators/itinerary-2022

Tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa