Facebook Twitter Email Pinterest

Kauppinen tavoittelee kauden parasta ajosuoritusta Turussa

10.05.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailussa Kuopiossa urallaan ensimmäisen kerran yleisen luokan ralli SM-sarjassa palkintopallille noussut Tuukka Kauppinen, 15, lähtee yhdessä Ari Koposen kanssa rallin kesäkauden SM-avaukseen Turkuun ajamaan kauden parasta tulosta. Hallitseva Rallin Suomen Juniorimestaruus sarjan (RSJM) Nuorten mestari ajaa epäonnisen alkukauden jälkeen SM5-luokan yhteispisteissä neljäntenä.

Kaikki on valmista tulevaan. Viime viikonloppuna Kauppinen kävi Salossa ajamassa kakkosautollaan testirallin, joka päättyi kilpailun viimeisellä EK:lla valitettavaan moottoririkkoon. Kauppinen kertoo, että tuntuma sora-alustaan ja tulevan Länsirannikon Rallin kahdelle ensimmäiselle asfalttipintaiselle EK:lle on hyvä. Kauppinen ja Koponen starttaavat reitille lähtönumerolla 46.

- En koe, että asfaltilla ajaminen olisi sen kummempaa kuin soralla. Olen jonkin verran asfaltilla ajanut, joten ihan uusi alusta se ei minulle ole. Hyvillä mielin lähden kesäkautta Turkuun avaamaan.

- Kävimme viime viikonloppuna Salossa ajamassa kakkosautollani testirallin, joka päättyi rallin viimeisellä EK:lla moottoririkkoon. SM-sarjan autoni on kuitenkin huollettu ja kunnossa, joten konerikko ei aiheuttanut meille ylimääräistä kiirettä, Kauppinen toteaa.

Kauppinen kertoo, että parin kuukauden mittainen kevättauko ei ehtinyt kerryttää niin sanotusti ruostetta ranteisiin. Ajo soralla sujui hyvin.

- Ihan samaa vauhtia pystyin heti ajamaan ja sain sorapyörään hyvää tuntumaa. Myös nuottimme oli pysynyt tauon aikana hyvänä. Vähän kun saan autooni lisää ajotuntumaan niin kaikki on valmista. En ole vielä sorakelillä ehtinyt SM-sarjan autollani ajaa, mutta tilanne korjataan ennen perjantaita. Eiköhän se auto käteeni ihan hyvin käy.

Kauppinen on asettanut viikonlopun tavoitteensa ajaa luokan kärkeen. Kuopion tulos osoitti, että nuoresta iästä (15) huolimatta rallilupaus pystyy realistisesti taistelemaan SM5-luokan kärkisijoista.

- Olen kertaalleen Turun seudulla rallia ajanut, joten jonkinlainen käsitys teiden luonteesta on olemassa. Kuopiossa pystyin ajamaan kärjen mukana, joten samanlaista suoritusta lähden Turkuun tavoittelemaan. Lähden kesäkauden jokaisessa rallissa ajamaan voitoista, Kauppinen summaa.

Kesäkauden SM-ralliavaus käynnistyy tulevana perjantaina klo 20:01 Turun Kupittaanpuistosta. Illan aikana Maskun ja Nousiaisten alueella ajetaan kaksi kestopäällyste-erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 16.99 km. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (88.65 km). Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti Turun Veritas Stadionilla (klo 11:22 ja klo 15:09) huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Kupittaanpuistoon klo 17:54 alkaen.

SM5-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua:

1. Leevi Lassila Ford 77
2. Jere Pensas Ford 68
3. Miko Kiminki Ford 47
4. Tuukka Kauppinen Honda 29
5. Walle Pajuoja Renault 25 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa