Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Kallio tähtää kärkeen kesäkaudella

10.05.2022 / Jarno Saari

Kansainvälisissä rallicross-kilpailuissa huippumenestystä edellisillä kausilla saavuttanut Jesse Kallio suoritti yllättävän liikkeen kauden 2022 kynnyksellä, kun 21-vuotias järvenpääläinen ilmoitti siirtyvänsä Ralli SM -sarjaan.

Kallio hankki taustavoimiensa avustuksella Ford Fiesta Rally4 -auton, jolla hän lähti mukaan kaksivetoisten autojen SM4-luokkaan. Nuorten kuskien keskuudessa suosittu luokka on varsin kovatasoinen, joten tulokaskuskilla ei ollut mikään helppo rasti edessään.

Alkukaudella ajettiin lumella kolme SM-osakilpailua, joissa kaikissa Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka ylsivät pohja- aikavauhtiin luokassaan.

Autokunnan tuloskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin, sillä avauskisan viidennen sijan jälkeen toisessa kisassa palkintopalli jäi lähelle neljännen sijan myötä. Talvikauden päätöskisa toi jo ensimmäisen podiumpaikan eli kolmossijan.

- Tuloksetkin sen kertoivat, että on tehty asioita oikein ja kehitystä tapahtui. Tästä on hyvä tilanne jatkaa kohti kesän kisoja, Jesse Kallio toteaa.

- Odottavaisin fiiliksin startataan sorakisoihin ja yritetään haastaa kaikki luokan kärkikuskit. Hyvät testit on päästy ajamaan ja se olikin tärkeä homma, koska kokemukseni rallin sorapyöristä on edelleen aika vähäinen.

- Kevät oli melkoisesti myöhässä, joten ekat treenit ajettiin asfaltilla, jolla valmistauduttiin Turun osakilpailun kahteen asfalttierikoiskokeeseen. Hyvänä treeninä pääsin ajamaan viime viikonlopun kansallisessa rallissa VIP-autoa, Kallio kertasi.

Rallicross lajina muutosvaiheessa

Jesse Kallio seuraa rallicrossiin liittyviä tapahtumia tiiviisti, eikä suinkaan ole sulkenut sitä ovea omalta kohdaltaan.

- RX on ollut mielessä ja tottakai tapahtumia siellä seurataan koko ajan. Lajin sähköistyminen tuo omat haasteensa ennestään jo kalliille lajille, Kallio tiedostaa.

- Jos jotain hyviä juttuja sieltä puolelta tulee eteen, niin aina ne kiinnostavat. Eli ovet lajille pysyvät auki. Mielenkiintoista on nähdä, mihin sähköisyys lajin vie parin seuraavan vuoden aikana, autourheilulahjakkuus Jesse Kallio päättää. 

Kuva: Jesse Kallio Racing

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa