Facebook Twitter Email Pinterest

Justus Räikkönen odottaa Länsirannikon rallia innokkaana

12.05.2022 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Toista täyttä kauttaan rallin parissa viihtyvä Espoo Motorsport Clubin Justus Räikkönen tähtää urallaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta kuitenkin maltillisesti. Viime kausi tuotti Nuorten SM-hopeaa ja tälle kaudelle suunnattiin ”aikuisten” sekaan SM5 -luokkaan. Kabiinissa vieressä luotsaamassa on seuratoveri Mikael Korhonen, jolla kokemusta on MM-ralleja myöten. Kalusto päivitettiin tuoreempaan Ford Fiestaan ja toki uutta on tälle kaudelle ollut myös ajaminen nuotista.

Kauden alku Rovaniemen Arctic Lapland Rallyssa alkoi hyvin, kunnes hanki kutsui ja auto kaatui. Osa itseluottamuksesta hukkui hankeen ja sitä lopputalvena tavoiteltiin takaisin.

-Talvikausi oli kieltämättä kaksijakoinen, mutta Tunturin ulosajon jälkeen kisa kisalta ajo parani ja sijoitukset myös siinä ohessa. Rovaniemellä oli ensimmäisenä päivänä paljon hyviä pätkäaikoja ja ne ovatkin jääneet miellyttävänä asiana talvelta mieleen. Taasen asia jonka haluaisi pyyhkiä muistista oli se ulosajo, mutta tässä lajissahan se jo tilastollisestikin jossain kohtaa osuu kohdalle, kertaa Justus talvikauden antia.

Viime vuodelta Länsirannikon Rallista on Justuksella hyviä muistoja, silloin tuloksena oli ensimmäinen podium-sijoitus sarjassa, kun tilastoihin kirjattiin toinen sija nuorista.

- Tosi hyvä fiilis lähteä tyrkkäämään Turkuun ja samalla kiva päästä avaamaan kesän SM-rallit. Tänä vuonna tietysti uutena höysteenä itselle tulee ensimmäiset pari pätkää, jotka ajetaan asfaltilla, viime vuonna päästiin jollakin pätkällä vain vähän asfaltin makuun, muistelee Räikkönen.

Talvikauden jälkeen Räikkönen on pisteissä kuudentena, parhaana niistä kuljettajista jotka eivät ole saalistaneet pisteitä matkaansa joka kisasta.

- Tunturin keskeytyksen jälkeen päätin että en katso sarjapisteitä, yritän vain ja ainoastaan keskittyä kilpailemiseen. Ennen kautta asetin semmoisen tavoitteen, että jos sarjassa sijottuisin viiden parhaan joukkoon. Se tulos olisi hyvä ja vielä on kautta jäljellä pitkästi joten olen tyytyväinen omaan sarjasijoitukseen tällä hetkellä. Turkuun lähdetään tyrkkäämään oikean jalan nilkka mahdollisimman suorana, kuitenkin niin että päätavoite on ajaa hyvä kisa, sekä nauttia tekemisestä ja varmasti hienoista teistä. Sijoitustavoitteeni Länsirannikon Ralliin asetan siihen viiden sakkiin. Se olisi sarjan ensimmäiseen kesäkisaan hyvä, mutta kuten aina, loppuun asti on ajettava täyttä ja maalissa nähdään mikä lopulta oli päivän kunto, pohtii Räikkönen.

Kuopion osakilpailun jälkeen Justus Räikkönen sai mittariin komeat 17 vuotta, se tarkoittaa ajokortin myötä sitä että nyt voi nuottitreeniä suorittaa helpommin ja liikkua muutenkin vapaammin paikasta toiseen, vaikkapa yhteistyökumppaneita tapaamaan. Justuksen pikkuveli Tiitus on vuoden nuorempi, hänellä nuotitukset eivät ole mielessä. Vauhtia ei kuitenkaan hänenkään elämästään puutu, hän kun kiertää tällä kaudella EMX 125 -sarjaa, suomennettuna siis motocrossin EM-sarjaa.

Veljesten pienestä ikäerosta voisi ajatella että veljekset ovat ikänsä kisanneet keskenään ?

- No todellakin. Minunkin varsinainen ensimmäinen motorsport-laji oli motocross, jota harrastinkin muutaman vuoden ja ajelin MX-liigaakin pari-kolme vuotta. Pikkuveli aloitti motocrossin noin pari vuotta minun jälkeeni. Rallin aloittamiseni liittyy aika vahvastikin tähän minun ja pikkuveljen kokoaikaiseen kilpailemiseen.Tuli nimittäin mitta täyteen kun oma pikkuveli ajoi kovempaa kaksipyöräisillä. Mietiskelin että pakkohan tässä on vaihtaa lajia, että ei tarvitse kilpailla omaa pikkuveljeä vastaan, kertoo Justus nauraen.

Äänessä kuultaa kuitenkin veljesrakkaus, eikä ole epäilystäkään etteivätkö veljekset kannustaisi toisiaan menestykseen.

Länsirannikon Ralliin Räikkönen – Korhonen kaksikko valmistautui ajamalla treenikisan Salossa. Treenikisasta matkaan tuli luokan kolmossija, sekä hieman huoltotoimia autolle.

-Vaihtensiirtovaijereiden kanssa oli pientä ongelmaa, nyt ne on uusittu ja testattu toimivaksi. Turkuun kannattaa lähteä ehdottomasti katsomaan rallia, se on suhteellisen lähellä pääkaupunkiseudultakin ja tiet ovat nopeat ja näyttävät. Hyvä syy on myöskin Suomessa hieman harvinaisemmat asfalttipätkät, joissa varmasti monille vieraammalla elementillä nähdään vauhtia ja hienoja suorituksia. Kannattaa siis suunnata paikalle vaikkapa jo perjantaina, vinkkaa Räikkönen yleisölle.

Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Veritas Stadion ja huoltoalueet, sekä lähtö ja maali sijaitsevat Turun Kupittaanpuiston alueella. Kilpailun startti perjantain osalta tapahtuu klo 10 ja yötauolle saavutaan noin 21:50. Lauantain seremoniallinen startti tapahtuu klo 9 ja maaliin saavutaan noin 17:50 aikaan. Kokonaisreitti on 378,92 kilometriä, josta 9 erikoiskokeen osuus on 105,64 kilometriä. Kaksikko Räikkönen – Korhonen kilpailee numerolla 48 ja etäseurantaa voi kilpailun aikana toteuttaa Ralli SM:n kotisivulta löytyvien tuloslinkkien kautta, tai nautiskella jo tutusti Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavasta live-lähetyksestä.

Kuva: Kimmo Leppäniemi

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa