Facebook Twitter Email Pinterest

Luokkavoitto viikon takaa – Pensas tähtää samaan Turussa

12.05.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Rallin SM-sarjan SM5 -luokan kakkospaikkaa talvikauden jälkeen pitävä Jere Pensas ajoi viime viikonloppuna luokkavoiton Suomusjärven rallissa. Sama sijoitus on tähtäimessä nyt viikonloppuna, kun rallin SM-sarjan kesäkauden ensimmäiset pisteet jaetaan Turun Mad-Croc Länsirannikon -rallissa.

-Valmistautuminen soraralleihin on sujunut hyvin. Olin viikkoa ennen Suomusjärven rallia Co-Motorsportin kuljettajien kanssa ajamassa testejä. Olin sekä kuljettajana, että välillä myös kartturin penkillä. Oma auto ei ollut testeissä mukana, mutta sain silti testipäivän aikana hyvän tuntuman sorateille, Pensas avasi.

Rengas Turku -ralli Suomusjärvellä osui hyvään rakoon juuri viikkoa ennen nyt Turussa ajettavaa SM-rallia. Pensaan, kartturi Jouni Saarijärven ja Ford Fiestan yhteispeli toi niukan, mutta ansaitun voiton vaihtelevissa olosuhteissa ajatusta neljän erikoiskokeen rallista.

-Ralli meni hienosti. Nuotit osuivat hyvin ja ajoimme pohjat kaikille erikoiskokeille. Erot toiseksi tulleeseen olivat jokaisella pätkällä vain muutamia sekunteja. Hyvä näin, sillä saimme pätkäpohjilla luotua vähän painetta kovaan kilpakumppaniin, jota vastaan ajamme nyt viikonloppuna Turussa, kiteytti Pensas.

Karvan verran alle kuusi sekuntia Pensaalle hävinnyt Kauhavan Leevi Lassila lähtee Turkuun SM5 -luokan kärkipaikalta. Pensaan tavoite on uusia Länsirannikon rallissa viikon takainen luokkavoitto ja kaventaa kauhavalaisen pistejohtoa.

-Turkuun lähdemme voitto mielessä. Pitää yrittää repiä heti perjantaina asfalttipätkillä oikein kunnolla. Fiestasta ei ole pahemmin kokemusta asfalttipinnoilta, mutta uskon, että kyllä se pikipinnalakin kääntyy sinne minne käsketään. Viikonloppuna on edessä taas tiukka kisa, jossa pitää vetää koko ajan täysillä, povaa Pensas.

Turun ympäristössä kurvailtava Länsirannikon ralli käynnistyy perjantaina illansuussa kahdella asfalttierikoiskokeella ja lauantaina ratkaisut ajetaan seitsemällä sorapintaisella pätkällä.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa