Facebook Twitter Email Pinterest

Vatasen leijona karjahtelee kärjessä talven jälkeen

12.05.2022 / Ralli SM / Viestintä

Vatanen, Peugeot ja voitot voivat kuulostaa jotenkin tutulta. Kun Tuupovaaran Ari Vatanen vuonna 1984 alkoi napsia voittoja Peugeotilla, oli muilla miettimistä kuinka vastata vauhtiin. Samassa tilanteessa ollaan Nuorten SM-sarjassa vuonna 2022, Keski-Karjalan UA:n Ville Vatanen – Sami Vatanen kaksikko on lennättänyt Peugeot 206:n melkoiseen lentoon tämän vuoden osakilpailuissa.

Siinä kun kaukaista sukua olevan Arin ajokki oli tulta syöksähtelevä B-ryhmän peto, on Villen ajokki vakioauto, mutta selkeästi laumanjohtaja kilpakumppaneilleen.

Avauskilpailusta Riihimäeltä tuli voitto ja niin tuli myös Kuopiosta. Vakioauton vauhti olisi molemmissa osakilpailuissa riittänyt junioreiden puolellakin kakkospaikalle. Ei liene kaukaa haettua kutsua 15-vuotiasta pilottia ”Uskalin raketti” -nimellä. Kiihtelysvaaran eteläisiin kyliin lukeutuvan Uskalin kylän esittelysivuilla nostetaan seutukunnan maisemaa esiin ralliauton kuvan kera ”Vaaramaisemat, tiet ralliteitä mäkineen ja mutkineen”. Alkaa jo kuulostaa vahvasti että ralli on koko kylän DNA:ssa.

-Talvikausi sujui hienosti ilman virheitä ja vauhti oli hyvällä tasolla. Hyvin mielin suunnataan Länsirannikon ralliin, seutukunnasta ei ole aiempaa kokemusta mutta käytiin Salossa ajamassa viime viikonloppuna treenikisa, josko edes jotain yhtäläisyyttä löytyisi. Tiestö oli mukavan oloista ja jouheaa. Sadekelin kokemustakin saatiin rutkasti, kertoo Vatanen voittoisasti sujuneesta treenikisasta.

Turkuun ei sen kummempia taktiikoita ole laadittu, suunnitelma kuulostaa varsin selkeältä. Juniorit ja Nuoret starttaavat reitille lauantaina, jolloin sääennusteiden näyttäessä sateen mahdollisuutta ei kuljettaja ota siitäkään murheita.

- Täysillä vedetään, oli keli mikä hyvänsä. Toivottavasti saataisiin tiukkaa kilvanajoa aikaan Länsirannikon Rallissa, on kiva päästä ajamaan kesällä kun sora ropisee auton pohjaan. Sarjan kesäkauden avauksessa on varmasti yritys tapissaan ja nähdään hienoja ajosuorituksia, vihjaa Vatanen yleisölle.

Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Veritas Stadion ja huoltoalueet, sekä lähtö ja maali sijaitsevat Turun Kupittaanpuiston alueella. Kilpailun startti lauantain osalta tapahtuu klo 9 ja maaliin saavutaan hieman ennen klo 18. Lauantain kokonaisreitti on 306 kilometriä, josta 7 erikoiskokeen osuus on 88,65 kilometriä. Kaksikko Vatanen – Vatanen kilpailee numerolla 68 ja tuloksia voi kilpailun aikana seurata Ralli SM:n kotisivulta löytyvien tuloslinkkien kautta, tai nautiskella jo tutusti Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavasta live-lähetyksestä.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa