Facebook Twitter Email Pinterest

Topi Kärki kaipaisi sekuntitaistoja

13.05.2022 / Ralli SM / Viestintä

Kauden kolmanteen RSJM-osakilpailuun starttaa juniorien kolmosena Nilsiän UA:n Topi Kärki seurakaverinsa Esko Lappalaisen kartturoimana. Talven kahdesta osakilpailusta on molemmista tullut luokkavoitot RSJM3-luokasta. Kauden tavoite on kirkastaa viime kaudella sarjasta tullut nelostila tällä kaudella mitaliksi.

Haastetta tähän tuo luokan pieni osallistujamäärä, jolloin luokan lähtijämäärästä saatavia bonus-pisteitä ei kerry. Tämän lisäksi kilpakumppanien epäonni on tiputtanut vastustajat pois jo aikaisessa vaiheessa kisaa, eikä kunnollisia sekuntitaistoja näin ole saatu aikaan, niitä Topi ja Ford Fiesta R2 kaipaisivat.

-Talvikausihan ei oikein olisi voinut paremmin mennä, kun sarjasta on plakkarissa kaksi oman luokan voittoa ja Tunturistakin tuli treenikisasta luokkavoitto. Kuopion voitosta jäi hieman vaisu fiilis kun kaikki kilpakumppanit olivat käytännössä ulkona pelistä jo kahden ek:n jälkeen. Tiukoista sekuntitaistoista jäi talvelta puutostila, toivottavasti se korjaantuisi Turussa ja saisi niistäkin lisäkokemusta. Kyseisellä suunnalla tulee nyt ensi kisa, viime vuonna oltiin jo listoilla mutta lopulta ei saatu autoa kuntoon ulosajon jäljiltä ajoissa.

-Valmistautuminen ei nytkään aivan ideaalista ollut, autosta löytyi vikaa joka toki Turkuun onneksi saatiin kuntoon, mutta testitien löytäminen pitkän talven jäljiltä ei onnistunut, joten kisaan lähdetää kylmiltään, kertoo Kärki.

Kalakukot ja Kuopio ovat ainakin toistaiseksi vaihtuneet pääkaupunkiseudun fine diningiin, kun opiskelut kutsuivat 25-vuotiasta Topia Savon sydämestä etelän vilskeeseen.

Haave urheilutoimittajan ammatista elää voimakkaana ja sitä edesauttavat opinnot Laajasalossa. Ehkäpä Topi tulevaisuudessa tavataan ralleissa muutenkin kuin kuljettajana.

Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Veritas Stadion ja huoltoalueet, sekä lähtö ja maali sijaitsevat Turun Kupittaanpuiston alueella. Kilpailun startti lauantain osalta tapahtuu klo 9 ja maaliin saavutaan hieman ennen klo 18. Lauantain kokonaisreitti on 306 kilometriä, josta 7 erikoiskokeen osuus on 88,65 kilometriä.

Kaksikko Kärki – Lappalainen kilpailee numerolla 79 ja tuloksia voi kilpailun aikana seurata Ralli SM:n kotisivulta löytyvien tuloslinkkien kautta, tai nautiskella jo tutusti Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavasta live-lähetyksestä. 

Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa