Facebook Twitter Email Pinterest

Seitsemän pohja-aikaa sinetöi Lauri Joonalle voiton Turussa – ”Päätettiin pistää atakki päälle”

15.05.2022 / Anu Haapalainen

Ralli SM -sarjan reilun kahden kuukauden mittainen kisatauko on ohi, ja kesän kisakausi avattiin Turun seudulla ajetulla Länsirannikon Rallilla. Lauri Joonan luokkavoiton sinetöi peräti seitsemän erikoiskokeen pohja-aikaa sekä lähes virheetön ajo.

Ralli SM -sarjan uudistuneessa SM3-luokassa Ford Fiesta Rally3- autolla kilpaileva Lauri Joona lähti kesäkauteen SM-pisteissä toisena. Kauden neljännen ja samalla kesän kisakauden käynnistävän Länsirannikon Rallin avauspäivänä ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta, jotka ajettiin sorarenkailla asfaltilla.

- Ihan hyvillä fiiliksillä lähdetään perjantai-illan asfalttipätkille. Viime vuonna ne ei menneet ihan parhaiten, koitetaan nyt löytää parempi rytmi. Ja totta kai autokin on erilainen, ei ole kyllä tuolla alustalla tullut ajettua asfaltilla kuin muutama kilometri, joten sen käyttäytyminen on vähän arvoitus. Vähän menee tunnustellessa varmaan aluksi, mutta ihan mielenkiinnolla lähdetään pistejahtiin, kertoi Joona ennen kisaa.

Aivan nappiin perjantain asfalttipätkät eivät hallitsevan Suomen mestarin mielestä menneet, ja yötauolle siirryttiin 1,6 sekuntia kärjessä ajavaa Roope Korhosta perässä. Lauantaina ajettiin sitten perinteisemmin soralla, jonne Joona suuntasi kartturinsa Tuukka Shemeikan kanssa päättäväisenä.

- Talvikauden päätöskisasta jäi sen verran hampaankoloon, että tässä kisassa pitää korjata tilanne, jos mielii pysyä mestaruuskamppailussa mukana. Aamulla päätettiin, että pakko lähteä vähän kokeilemaan ja pistetään atakki päälle. Jos se ei siinä vaiheessa lähde kulkemaan, niin sitten ei lähde koko päivänä, kertoi Joona lauantain kisataktiikastaan.

Ja kyllähän se sitten lähti kulkemaan. Kaksikko kellotti luokan nopeimmat ajat kaikille lauantaina ajetuille erikoiskokeille ja kasvatti johtoaan lopulta yli puoleen minuuttiin. Maalissa nähtiinkin varsin tyytyväinen voittaja.

- Totta kai hyvältä tuntuu! Saatiin hyvä rytmi päälle, ja päivä meni ihan mukavasti ja ajo maittoi. Keli oli kyllä vaihteleva, välillä paistoi aurinko ja välillä taas satoi vettä, mutta se kuuluu lajin luonteeseen. Kaikin puolin tosi hyvä päivä!

Luokkavoiton myötä Lauri Joona vahvisti asemiaan SM-taistelussa, eikä Korhosen pitämä kärkipaikka ole enää kuin seitsemän pisteen päässä. Joona ja Korhonen keräävät myös tiimipisteitä Printsport Junior Teamille, ja kaksikko vankisti myös tiimin johtoasemaa SM-sarjan kärjessä.

Kovin riehakkaita voittojuhlia Lauri Joona ei voinut lauantai-iltana pitää, seuraavaan junioreiden MM-osakilpailun Portugaliin Joona suuntasi jo ani varhain sunnuntaiaamuna. SM-sarjassa kilpaillaan seuraavan kerran kesäkuussa Seinäjoella.

Tulokset / SM3-luokka, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli

1. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka 52:42,4
2. Roope Korhonen - Anssi Viinikka +32,7

Pisteet / SM3-luokka, 4/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 95
2. Lauri Joona 88 
3. Jussi Lindberg 46 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa