Facebook Twitter Email Pinterest

Hakalehto näytti vauhtipotentiaalinsa

15.05.2022 / Aatu Hakalehdon tiedotus

Ralli SM-sarjan yhteydessä ajettavan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (RSJM) kauden kolmas osakilpailu ajettiin 14.5. lauantaina Turussa Länsirannikon Rallissa. Nuorten SM-pisteistä oli kamppailemassa myös Ahveniston Autourheilijoiden 15-vuotias Aatu Hakalehto.

Talvikauden kahden osakilpailun jälkeen pistetaulukon kakkosena kisaan startannut Hakalalehto oli ennen Turkua ajanut urallaan vain neljä rallia. Seitsemän erikoiskokeen mittainen ralli käynnistyi sarjajohtajan, Keski-Karjalan UA:ta edustavan Ville Vatasen käskyttämänä, mutta Hakalehto vastasi pian haasteeseen ajamalla neljä pohja-aikaa peräkkäin. Tämän myötä nuori hämeenlinnalainen oli viiden erikoiskokeen jälkeen ensi kertaa ralliurallaan SM-osakilpailun johdossa. Pian kuitenkin rytisi tanner kun Hakalehdon ja joutsalaisen kartanlukijan Kimmo Halttusen (JouSUA) arvio seuraavasta mutkasta oli pielessä ja Ford Fiesta ajautui tieltä ulos.

-Ennen mutkaa oli tosi vauhdikas osuus. Kurvi näytti loivemmalle mitä oikeasti olikaan, mutkan sisääntulossa huomasin että vauhti oli aivan liian kova ja yritin pelastaa tilanteen vedolla, mutta vauhti oli yksinkertaisesti liian kova. Olimme jo valumassa syvälle ojaan kun tajusin, että auto oli kaatumassa ja sain ohjausliikkeellä pelastettua auton nokka edellä ojaan, jotta vältyisimme isommilta vahingoilta, kertaa Hakalehto vauhdikasta tilannetta.

Auton saatua pieniä vaurioita ja nostotalkoissa hävityn ajan myötä sijoitus putosi lopulta kilpailun kuudenneksi ja sarjasijoitus neljänneksi. Pohja-ajat ovat kuitenkin asia joka luo vahvasti uskoa tämänhetkiseen tekemiseen sekä tulevaankin.

-Meillä oli usko että tässä kisassa olisi mahdollisuus ajaa voitosta, Kuopiossa jo talvella valettiin uskoa siihen, vaikkakin tämän vuoden päätavoitteena meillä oli kerätä kokemusta ja kilometrejä. Luotto sorapyörään löytyi paljon nopeammin kuin piikkipyörään ja siksi oltiin nyt kesäkelissä nopeammin kärkivauhdissa. Iso ero myös talveen verrattuna on se, että ajolinjaa pystyy hakemaan kesällä jonkun verran mistä itse kyllä tykkään, selventää Aatu.

Vauhdikkaasta ulosajosta ja sijoituksen putoamisesta huolimatta Hakalehto on tyytyväinen ja suuntaa jo katsettaan tulevaan.

-Aamun ensimmäisellä pätkällä tehtiin yksi ajovirhe jossa hävittiin jonkun verran aikaa ja annettiin Villelle pieni etumatka, mutta onnistuttiin kirimään se ja ajamaan kaikille pätkille seiskapätkään asti pohjat. Ollaan tosi tyytyväisiä vauhtiin ja Pohjanmaalle lähdetään samalla sykkeellä ja sijoitus on sitten mikä on, pohtii Hakalehto.

RSJM jatkuu Seinäjoella 17.-18.6. Pohjanmaa Rallilla.

Pistetilanne: https://www.rallism.fi/files/upload_pdf/2193670/2022_P-SMRYJ_3.pdf

Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa