Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko seitsemänneksi Turun SM-rallissa

16.05.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Ralliautoilun kauden neljäs osakilpailu ajettiin viikonloppuna Turun seudun teillä. Riku Tahko ajoi SM1-luokassa seitsemänneksi ja keräsi seitsemän pistettä.  

Ennen Turun SM-rallia Riku Tahkolla oli alla testikilpailu Salon seudulla. Testikisasta löytyneet asiat auton säädöissä loi uskoa tulevaan. Ralli käynnistyi Turussa jälleen jo perjantaina kahdella asfalttierikoiskokeella. Molemmat erikoiskokeet olivat viime vuotiseen verrattuna identtisiä. Noiden erikoiskokeiden jälkeen porvoolainen Riku Tahko oli yhdeksäntenä, oltuaan molemmilla erikoiskokeilla yhdeksänneksi nopein.  

- Ensimmäisellä erikoiskokeella olin nopeampi kuin vuosi sitten, mutta kärki vain menee todella lujaa eikä ero heihin pienentynyt. En tiedä kostautuiko pehmeämpi rengasvalinta toisella, pidemmällä erikoiskokeella, jolla aika oli sitten viimevuotista hitaampi. Jäi vähän tunne, että rengas alkoi sortua alle, pohti Riku Tahko rallin avauspäivän erikoiskokeita. 

Lauantaina vuorossa oli tutusti ratkaisujen päivä. Aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Tahko oli seitsemänneksi nopein ja sijoitus kilpailussa nousi myös seitsemänneksi. Erikoiskoe- ja kokonaiskilpailusijoitus säilyivät samana myös kolme seuraavaa erikoiskoetta.  

- Lauantai-aamu valkeni ehkä tutustikin. Meillä on ollut hieman vaikeuksia ensimmäistä kertaa ajettavilla erikoiskokeilla löytää veto- ja sivuttaispitoa. Sama tilanne oli nyt Turunkin teillä. Kun pääsimme muuttamaan autoa hieman päivän erikoiskokeita varten, varsinkin toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla olimme huomattavasti lähempänä kärjen vauhtia. 

- Tällä hetkellä, kun pääsee noista Suomen ja samalla maailman kärkikuskeista sekunnin päähän kilometrillä niin tällä kokemuksella R5-autoista täytyy olla tyytyväinen. 

Lauantaina ajettavana oli vielä kaksi erikoiskoetta. Erikoiskokeella kahdeksan Tahko oli jälleen seitsemäs, mutta kilpailun päättäneellä erikoiskokeella kahdeksas. Lopputuloksissa Riku Tahko ja kartanlukija Sami Ryynänen olivat seitsemäntenä.  

- Iltapäivän erikoiskokeista viimeisellä erikoiskokeella muun muassa kärjen järjestys meni uusiksi ja oli monenlaista draamaa, valitettavasti myös meillä. Pienen pyörähdyksen takia menetimme 15-20 sekuntia. Muuten sekin erikoiskoe sujui ihan mallikkaasti. Seitsemäs sija ei välttämättä mairittele, mutta huonon talvikauden jälkeen tämä oli hyvä suoritus. Nyt taas tuntuu, että opin autosta lisää rohkeiden säätöjen kautta. Auton ajettavuus on hyvä. Vielä auton pito kuntoon niin tästä on hyvä jatkaa kesäkautta Pohjanmaalla.  

Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuun 17.-18. Pohjanmaa-rallilla. Riku Tahko on SM1-luokan pisteissä sijalla 10. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa