Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen jatkoi vahvoja otteita Turun SM-rallissa - tuloksena SM4-luokan toinen sija

16.05.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

18-vuotiaan Toni Herrasen ja kartanlukija Sebastian Virtasen SM-rallikausi jatkui viikonloppuna Turun seudulla ajetussa Länsirannikon Rallissa. Kyseessä oli SM-kauden neljäs ja samalla kesäkauden ensimmäinen osakilpailu.

SM4-luokan toiselta sijalta kisaan startannut Herranen selvitti perjantaina ajetut asfalttierikoiskokeet ilman ongelmia. 

- Aloitettiin kisa puhtaasti, siinä kuitenkin olisi ollut helppo esimerkiksi rikkoa rengas. Mitään ei vielä menetetty, vaikka vähän hävittiinkin kärjelle, Herranen kertoi.

Avauspäivän suoritus riitti luokan kuudenteen sijaan, mutta jo lauantain ensimmäiseen huoltoon tullessa Herranen oli nostanut itsensä komeasti toiseksi. Kärkeen eroa oli tosin kertynyt jo 16 sekuntia.

- Aamulla ei vielä ihan ollut rutiinia tuohon kisavireeseen. Ei tehty virheitä, mutta ehkä se liukkaus vähän yllätti.

Lauantain toisella lenkillä Herranen lähti jahtaamaan luokan johdossa ajanutta Henri Hokkalaa kiinni.

- Missään nimessä ei vielä luovutettu voiton suhteen. Yritettiin kolmen pätkän lenkillä ajaa Hokkalaa kiinni. Yhdet pohjat siinä saatiin ja pystyttiin kohtuu varmasti ajamaan kovaa ilman riskejä, mutta ihan ei riittänyt tällä kertaa, Herranen toteaa.

Kaksi pohja-aikaa ja tasaisen vahva suoritus toi lopulta luokan toisen sijan. Taakse kertyi eroa lähes puolitoista minuuttia, joten viimeisillä erikoiskokeilla pystyi jo varmistelemaan tärkeitä SM-pisteitä kotiin.

- Totta kai pisteet maistuu, nyt ollaan viiden pisteen päässä kärjestä ja mitään ei olla menetetty. Toki voittoa lähdettiin hakemaan ja siihen ei nyt riittänyt, joten täysin tyytyväinen ei voi olla, Herranen sanoo.

Länsirannikon Rallin järjestelyille ja reitille Herranen ja Virtanen antaa sen sijaan yhteen ääneen krediittiä.

Kehityksessä isoja askeleita eteenpäin

Jyväskylästä kotoisin oleva Sebastian Virtanen istuu Herrasen kartanlukijana nyt jo kolmatta kautta. Kaksikon yhteistyö sujuu ja Virtasen mukaan kehitystä on tapahtunut esimerkiksi viime kauteen verrattuna huomattavasti. 

- Kehityksen on huomannut kaikessa tekemisessä. Lisäksi on tullut varmuutta, koska pystyy tasaisesti olemaan joka rallissa kärkikahinoissa, sen eteen tehty työ alkaa näkymään. Pienestä se on kiinni, että pystyisi jokaisessa kisassa ajamaan voittoon, mutta suunta on oikea.

- Lisäksi meidän yhteistyö toimii ja kisapäivinä on hauskaa. Herrasten koko porukkaa mahdollistaa sen, että pystytään tekemään hommat miten haluamme, Virtanen kertoo tyytyväisenä.

Nuottia kaksikko on treenannut ahkerasti. Herrasella on vasta kaksi kokonaista kautta nuottikisoja takana, joten sen suhteen kehitettävää vielä löytyy.

- Aina on parannettavaa. Tälläkin kaudella sinne on löydetty pikku juttuja, millä on saatu nuottia täydennettyä. Koko ajan tulee uutta ja tulee varmasti jatkossakin. Kisojen Incar-videoista on tässä paljon apua.

Luottoa nuotista ajamiseen kuitenkin jo löytyy.

- Onhan se tullut jo laadukkaaksi. Toni pystyy täysin ajamaan nuottiin tällä hetkellä, ja luottaa siihen, Virtanen sanoo.

Seuraavaksi edessä on Scandinavian Rally Trophy -sarjaan kuuluva South Swedish Rally, joka ajetaan nimensä mukaisesti Etelä-Ruotsissa 26.-28.5. Kyseessä on kaksikon ensimmäinen kilpailu länsinaapurissa.

SM-kausi puolestaan jatkuu 17.-18.6. Seinäjoen Pohjanmaa Rallissa.

SM4-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen

1. Henri Hokkala 75p
2. Toni Herranen 70p
3. Kristian Nieminen 53p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Jesse Kallio 40p

SM4-luokan lopputulokset, SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli

1. Henri Hokkala 54:30,0
2. Toni Herranen +22,6
3. Tuomas Välilä +1:45,8
4. Niko Patajoki +1:55,7
5. Niko Kalmi +2:42,5

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa