Facebook Twitter Email Pinterest

Vatasen voittoputki jatkui Turussa

18.05.2022 / Ralli SM / Viestintä

Talvikauden jälkeen Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa pistejohdossa Nuorten SM:n osalta 14.5. ajettuun Länsirannikon Ralliin starttasi Keski-Karjalan UA:n Ville Vatanen – Sami Vatanen. Talven kahdella voitolla plakkarissa oli maksimipisteet ja Turussa tavoite oli pistepottia kartuttaa mahdollisimman isosti.

Länsirannikon Ralli alkoikin tutusti Vatasen komennossa, Peugeot 206 taittoi sorateitä kuljettajaansa nöyrästi totellen. Tuloksena oli 6,5 sekunnin pohja-aika Mäntyharjun MK:n Joonas Ojalaan, sekä 10 sekunnin kaula pistekakkosena lähteneeseen Ahveniston AU:n Aatu Hakalehtoon.

Hakalehto aloitti kovan kirin seuraavilla ja takoi peräti neljä pohja-aikaa peräkkäin. Viiden erikoiskokeen jälken, ennen kahta viimeistä pätkää oli Vatanen Hakalehtoa 2,3 sekuntia perässä.

Lopulta sekuntitaistoa ei käyty aivan loppuun asti, Hakalehdon suorittaessa ajokillaan hetkellistä maastontutkimusta toiseksi viimeisellä erikoiskokeella ja sitä Vatanenkin harmitteli.

-Viikonloppu meni hyvin, tiet oli hienot ja vauhdikkaat. Renkaat toimi ja kesti hyvin, kaikkiaan ei mitään ongelmia. Paikoitellen tultiin melko tien täydeltä ja saattoi joku tilannekin olla, mutta nehän kuuluu lajin luonteeseen. Harmi että Hakalehto kompastui loppuvaiheessa, kertoi Vatanen maalissa.

15-vuotias Vatanen suhtautuu sekuntitaistoihin tyynesti, mutta tiedostaen sen vaikutuksen verrattuna selkeässä johdossa ajamiseen.

-Tukevassa johdossa ajaessa joutuu jonkun verran varmistelemaan, jos joku haastaa hyvin niin täytyy keskittyä ihan tosissaan ja olla todella tarkkana, koska pisteet ovat tärkeät.

Kolmen voiton myötä Vatasen asema mestaruustaistossa on kohtuullisen hyvä, mutta yhdellä epäonnistumisella tai epäonnen puuttuessa peliin voivat tilanteet muuttua nopeastikin. Jos luokittaisesta lähtijämäärästä saatavia lisäpisteitä ei huomioda, tarvitsee Vatanen vielä voiton ja kakkossijan, sikäli jos luokan osallistujamäärät jostain syystä romahtaisivat. Mikäli lähtijämäärät pysyvät ennallaan, riittää kaksi kakkossijaa, joten aivan maksimaalisia riskejä siinä mielessä ei tarvitsisi ottaa.

-Tuleviin kisoihin lähdetään samalla tavalla kuin ennenkin, katsotaan miten muut tulee ja podiumille olisi tavoitteet, kertoo Vatanen.

Kilpailutuntumaa seuraavaan osakilpailuun Pohjanmaa Rallin pidetään yllä kilpailemalla.

-Ennen Pohjanmaata ajetaan 21.5. SM-sprintti Virtasalmella ja 11.6. Itäralli F-cup kotiseudulla.

Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa