Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen laajentaa kilpailukalenteria Viron MM-rallin

24.05.2022 / Jani "Sutipro" Salonen

Laukaan Roope Korhonen on tehnyt vakuuttavaa jälkeä kotimaisessa rallin SM -sarjassa, eikä menestys ole nuoren miehen tavoitteita himmentänyt. Nyt Korhonen lähtee taustajoukkojensa kanssa viemään osaamista eteenpäin ja kisakalenteriin lisättiin heinäkuussa ajettava Viron MM -ralli.

Korhoselle askel on merkittävä ja ajatus osallistumisesta syntyi talvikaudella, jolloin mies osoitti yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa vauhdin olevan riittävällä tasolla MM -sarjan vaatimuksia ajatellen. Viroon lähdetään Rally3-luokan autolla, samalla Ford Fiestalla, jolla miehistö on napannut rallin SM-sarjassa kaksi voittoa ja toisen mokoman kakkossijoja. Toinen vaakakupissa painanut tekijä on junioreiden MM-sarja. Vastaan tulee sarjan kärkikaarti ja vertailu sekunneista osoittaa tason millä liikutaan.

- Jos eteenpäin urallaan meinaa, niin ulkomailta on kokemusta saatava ja siinä mielessä Viro on hyvä aloitus. Saadaan ajaa parhaita vastaan, toteaa Korhonen päätöksestään osallistua MM -sarjan osakilpailuun.

Vaikka suomalainen ralliautoilu elää ja voi hyvin, niin menestyminen kotimaisessa rallisarjassa ei ole automaattinen ovi isommille areenoille. Avuksi tarvitaan vankat taustajoukot sekä työtä, jota kuljettajat eivät voi tehdä. Korhosen kisamatka nojaakin vahvasti näihin tekijöihin, jotka ovat ottaneet askelmerkit hyvillään vastaan antaen sille tukensa.

- Olisihan Jyväskylään osallistuminen kaikinpuolin helpompi ratkaisu, saisi ajaa tutuilla teillä ja silleen, mutta kokonaisuutta ajatellen koimme tämän parhaaksi vaihtoehdoksi.

Edustus kuninkuusluokissa on suomalaisittain vahva. Lähes jokaisessa luokassa maanmiesten nimet keikkuvat kärkikastissa. Korhonen seuraa Lauri Joonan sekä Sami Pajarin jalanjäljissä WRC3-luokkaan ja tulostavoitteiden mies kertoo olevan nousujohteisessa kilpailussa. Perusvastaus, joka on jo useamman kerran vastaavassa tilanteessa olevilta kuultu. Korhonen suostuu kuitenkin sanailemaan sen verran enemmän, että myöntää päätavoitteen olevan juurikin näyttöjen antamisessa.

- Nimeä esiin ja onko se sitten podium paikka vai voitto, sitä en nyt tiedä, mutta siitä voi jokainen tehdä johtopäätöksensä mitä haetaan, naurahtaa Korhonen.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa