Facebook Twitter Email Pinterest

Pynnönen Ralli SM:n mediatiimistä YLE:n Ralliradioon

25.05.2022 / Ralli SM / Viestintä

YLE:n Ralliradio on kiinnittänyt Secto Rally Finland-tiimiinsä asiantuntijaksi Ralli SM:n live-lähetyksistä tutun Ville ”Pynski” Pynnösen. Ralliautoilija, maalihaastattelija, studiokommentaattoori, YLE:n ralliasiantuntija, tällä kaavalla on edennyt Ville Pynnösen matka kilpa-auton ratista pian koko MM-rallia seuraavan väen tietoisuuteen.

Sanavalmis ja lajin sisällä tietouttaan kasvattanut Ville on tuttu ratin takaa niin ralleista kuin simulaattorikisoistakin. Simulaattorimaailmassa striimaaminen on monille tuttua, Pynnönen on laajentanut striimaamisen myös Ralli SM:n reitteihin tutustumiseensa. Ralli SM:n live-lähetyksissä onkin saatu kuulla tarkkoja analysointeja erikoiskokeista kun Pynnönen on kiertänyt reitin läpi ennen kilpailua ja pistänyt kuljettajille osuvia kysymyksiä reitin haasteista.

- Huhtikuun alussa tuli YLE:ltä soitto, Arvo Vuorela siellä toisessa päässä aikalailla pikimiten kysyi että ”Ralliradioon olisi asiantuntijan paikka vapaana, kiinnostaisiko?” Vaikka siinä vaiheessa vuotta tietenkin elättelin toiveita että josko kisan itse ajaisi, niin kyllä heti puhelun jälkeen jäi fiilis, että olisihan tuo aika makea asia lähteä hoitamaan niin hyvin kuin mahdollista.

Pari viikkoa myöhemmin istahdettiin pöydän ääreen ja käytiin hommat läpi ja se oli sitä myöten sovittu homma. Vieläkin asiaa miettiessäni menen jotenkin sanattomaksi että mitä kaikkia mahdollisuuksia ja erilaisia asioita tässä pääsee kokemaan ja näkemään, kertoo Pynnönen.

Tässäkään asiassa pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan vaan Pynnönen tulee toimimaan omilla vahvuusalueillaan hyväksi havaitsemillaan keinoilla uuden pestinkin myötä.

- Tulen oma-aloitteisesti reittiin tutustumaan ja pysymään lajin sisällä ajan hermolla. Tietysti myös kaikki rallilähetykset maailmalta on seurattava ja ymmärrys lajista kasvatettava vielä nykyistäkin isommaksi. Otan tämän positiivisena haasteena ja mielenkiinto on erittäin korkealla, positiivinen jännitys on aistittavissa, sanailee ”Pynski” intoa puhkuen.

Pynnösen media-ura alkoi keväällä 2021 Länsirannikon Rallista live-lähetysten maalihaastattelijana. Autojen ääniä ja tuoksuja läheltä nautiskellen mies on kuljettajien haastatteluista saanut nauttia ja ikävää ratin taakse kasvattaa, mutta hetkeäkään ei ole mies reportterin pestiään katunut.

- Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman näitä Ralli SM:n pestejä, kuusi vai seitsemän ralliako tässä on maalireportterina takana ja yksi studiossa asiantuntijakommentaattorina tehty kisa takana. Ilman niitä ei varmasti olisi yhteydenottoa tullut. Olen kiitollinen Ralli SM:n mediaporukoille että ottivat minut mukaan livejä tekemään, sen myötä tämä kaikki on minulle mahdollistunut ja intoa on nyt kuin vappupallolla, tiivistää Pynnönen tuntemuksiaan.

Ralli SM uskoo Villen erinomaiseen suoriutumiseen uudessa pestissään ja toivoo saavansa nauttia tähtireportterinsa työstä vielä tulevaisuudessakin. 

Kuva: Yle Ralliradio

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa