Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Korvola rennoin mielin kotikisaan

13.06.2022 / Jani Seppälä

Viime vuonna Honda Civicillään Juniorien SM-hopeaa ottaneet Mika Korvola (EPUA) - Miika Saari (EPUA) tekevät tulevana viikonloppuna paluun SM-arvoisiin kilpailuihin.

Kyseessä tällä kertaa on kotikilpailu Pohjanmaa Ralli ja nyt ajetaankin sitten jo isojen puolella, eli SM5-luokassa ja nuotista.  Kokonaan ajamatta ei kaksikko suinkaan ole tänä vuonna ollut, vaan kilpailutuntumaa on pidetty yllä pienemmässä rallisarjassa, jossa kaksikko pitää hallussaan kolmossijaa kun kaksi osakilpailua on ajamatta.
 
Kotikisaan startataan ilman isoja tulostavoitteita.
 
- Tämä kausi on tosiaan ajeltu ilman nuotteja, mutta kyllä sitä treenailtu kuitenkin on. Pohjanmaa Ralli on Miikalle ensimmäinen nuottiralli ja itse olen joskus 3 vuotta sitten ajellut pari rallia nuotista. Ei olla siis SM-sarjan vakionaamojen kanssa yhtä kokeneita, edes niiden paljon meitä nuorempienkaan kanssa. Paljon siinä on meillä vielä tekemistä mutta ei se tule kuin ajamalla se osaaminen siihen. Ollaan tyytyväisiä jos maaliin päästään. Loppukaudesta pyritään ajamaan vielä lisää nuottikisoja, jos sitä ensi vuonna tohtisi jonkun sarjan jo nuotista sitten vetäistä, tuumailee Korvola.
 
Pohjanmaa Rallia edeltävänä sunnuntaina kaksikko raapaisi valmistelevat testit ja testitapahtumaa seuraamassa ja tarinalla nähtiin myös viime kauden Juniorimestari Riku Koski, jonka kanssa viime kauden mestaruudesta tasaisesti väännettiin ja lämpimästi kilpatovereita aina psyykattiin. 
 
- Kuulin juttua, että siellä on SM5-luokan kärkimiehillä jo valmiiksi luonto kateissa kun näkivät, että nyt lähtee Kyrööstä astetta kovempi kuivaajankiertäjä tuuttaamaan nuotista. Saarella saa suu käydä kuin sivuleikkurilla, että pysyy tahdissa mukana mutta kyllähän jätkät sen homman hoitaa hienosti. Isot tsempit koko tiimille uusiin haasteisiin, tsemppaa Koski rakkaita kilpakumppaneitaan.
 
Huulenheittoa on kuitenkin kuultu muualtakin.
 
- Kylillä kyselivät että meinaako eläkeukot SM:iin paluun kunniaksi jo pyöreitä vuosia juhlia kun on oikein numero 50 hankittu lähtönumeroksi. Totuuden nimessä, vaikka kartanlukija onkin taloremontin pölyssä harmaantunut niin kyllä isoihin juhliin on vielä toistakymmentä vuotta ja itsellä vielä toinen mokoma lisää, naureskelee Mika Korvola.
 
Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina illalla klo 19:01 Seinäjoen Keskustorilta, illalla ajellaan pari ek:ta, rallin jatkuessa lauantaina kuudella erikoiskokeella. Huollot on tutusti Rengastien Autohuollon ympäristössä ja yötauko Seinäjoen Ravikeskuksella, josta lauantaina startataan toiseen kilpailupäivään klo 10:01.
 
Tänä vuonna kilpailussa on mukana myös yleisöerikoiskoe kaupungin keskustassa Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan välimaastossa. Lisäksi Power Parkissa pidetään meet & greet-tapahtuma ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Silloin yleisöllä on mahdollisuus suuren maailman tyyliin nähdä idoleitaan lähempää. Kun molempien päivien erikoiskokeet on suoritettu, on erikoiskoekilometrejä taivallettu lähes 129 kilometriä ja maaliseremoniat alkavat keskustorilla noin klo 19 aikaan.
 
Kuva: Timo Kettunen, Kuvausteam KK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa