Facebook Twitter Email Pinterest

Kauppinen uudella autolla Seinäjoelle

14.06.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan SM5-luokassa kilpaileva Tuukka Kauppinen vaihtaa autoa Seinäjoella ajettavaan rallikauden viidenteen SM-osakilpailuun. 

Kauppisen päätös autonvaihdosta syntyi viime viikonloppuna ajetun Itärallin jälkeen, jossa nuoren laukaalaisen rallin SM-sarjassa käytössä ollut Honda Civicin kulku osoitti hiipumisen merkkejä.  

- Ei saatu Joensuussa vieläkään autoamme kulkemaan niin kuin sen pitäisi kulkea. Se ei ottanut huippuja kuin 140 km/h, jonka jälkeen kulku loppui.  

- Päätimme lähteä Seinäjoelle vara-autollamme, joka on samalainen Honda Civic kuin aiempikin. Seinäjoen seudulla on sen verran nopeat tiet ja pitkiä suoria, että kulkupuolella ei vain ole varaa antaa yhtään tasoitusta. Vuosi sitten ajoin samalla autolla Seinäjoella RSJM-luokan voittoon, joten hyvät kokemukset vara-autosta on olemassa, Kauppinen toteaa. 

Seinäjoelle Kauppinen lähtee kilpailemaan yhdessä Ari Koposen kanssa. Viime viikonlopun Itärallissa Kauppinen sijoittui kulkupuolen ongelmista huolimatta luokassaan toiseksi. Teemana rallissa oli nuotin parantaminen. Kauppinen ja Koponen starttaavat Pohjanmaa Rallin reitille lähtönumerolla 47. 

- Viikonloppuna on onneksi vain kertaalleen ajettavia erikoiskokeita. Meidän luokkamme kuljettajilla on sen verran suuri lähtönumero, joten toisella ajokerralla tiet ovat yleensä olleet huonossa kunnossa. On vain hyvä asia, että Seinäjoen reitillä ei ole kahteen kertaan ajettavia erikoiskokeita. 

- SM5-luokan kärki menee kovaa ja siihen kyytiin pyritään mukaan. Tavoite on ajaa Seinäjoella kauden paras ralli SM-sarja tulos. Itärallissa keskityttiin parantamaan nuottiani ja mielestäni saimme muutosten jälkeen sen toimivaksi. Hyvillä mielin viikonlopun ralliin lähdetään, Kauppinen summaa. 

SM Pohjanmaa Rallin kaikki toiminnot lähtöä ja maalia lukuun ottamatta on keskitetty Rengastien Autotarvikkeelle Seinäjoelle. 

Ralli käynnistyy perjantaina Seinäjoen Keskustorilta klo 19:01. Avausillan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta, joista ensimmäinen on samalla kilpailun pisin EK (23.60 km). Perjantaina ajetaan kaikkiaan 42.78 EK-km, jonka jälkeen ensimmäistä kilpailijaa odotetaan iltahuoltoon ja yötauolle Seinäjoelle noin klo 21:45.

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 86.00 km. Kilpailijat käyvät päivän aikana noin klo 13:00 Seinäjoella huollossa ja kokoomatauolla. Rallin maaliin Seinäjoen Keskustorille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 19:00 alkaen. 

SM5-luokan pistetilanne 4/7 osakilpailua: 

1. Jere Pensas Ford 93
2. Leevi Lassila Ford 77
3. Miko Kiminki Ford 47
4. Walle Pajuoja Renault 43
5. Justus Räikkönen Ford 30
6. Tuukka Kauppinen Honda 29 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa