Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm: ” Hyvä sijoitus, mutta ei hinnalla millä hyvänsä”

15.06.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin kaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen puolustaa tulevana viikonloppuna SM Pohjaamaa Rallin voittoa viime vuodelta. Kaksikko starttaa Škoda Fabia Rally2 Evolla kaksipäiväiseen SM-osakilpailuun lähtönumerolla 1.
 
TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen avaavat reittiä myös kesäkauden toisessa SM-rallissa Seinäjoella. Lähtönumerolla 1 SM Pohjanmaa Rallin kahdeksan erikoiskoetta käsittävälle reitille starttaava Lindholm matkustaa Seinäjoelle Tšekin Prahasta, jossa eilen tiistai-iltana Lindholm oli esittelemässä Škodan uutta Fabia RS Rally2-ralliautoa kansainväliselle lehdistölle. SM-ralliin valmistavat testit Lindholm ajoi viime viikonloppuna Raaseporissa.

- Kuukauden breikki, mutta onneksi ei aivan ajamatta koko kuukautta tarvinnut viettää. Oman SM-ralliin valmistavan testini lisäksi ajoin Škodan ralliuutuudella kehitystestiä, Prahasta Suomeen saapunut Lindholm kertoo.

- Lauantaina kävimme testaamassa ja toteamassa, että automme on hyvissä säädöissä, joissa se on toiminut aiemminkin hyvin. Auto ja ajaminen tuntui hyvältä, joten luottavaisena Seinäjoelle matkataan.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella Jalasjärven ympäristöön suuntautuvalla erikoiskokeella, joilla Lindholm itse asiassa viime vuoden rallivoiton ratkaisi. Tänä vuonna molemmat erikoiskokeet ajetaan viime vuodesta päinvastaiseen suuntaan.

- Hyviä pätkiä tiedossa joka tapauksessa. Tykkäsin teistä, ne olivat jonkun verran teknisempiä ja hitaampia kuin Seinäjoen alueen muut käytössä olleet erikoiskokeet. Viime vuoden tuloksen (voitto) jälkeen rallin alkua tässä jo odottaa. Ennakkotiedot kertovat, että kilpailussa ei ole ainoatakaan kahdesti ajettavaa erikoiskoetta, ja se on yksistään hyvä asia. Ajamme enemmän puhtaasti nuotista, emmekä ulkomuistista, ja se sopii meille hyvin, Lindholm painottaa.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pistetilanteessa Lindholm ajaa luokan kärjessä kymmenen pisteen erolla seuraavaan. Ensimmäisenä autona reitillä ei ole ideaali lähtötilanne, mutta Lindholm ei asiasta ota turhia paineita: lähtönumero 1 on saavutettu etu.

- Sarjaa ajetaan ja mestaruudesta, joten pakkovoiton tarvetta ei ole. Hyvästä sijoituksesta lähdemme ajamaan, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Maaliin pitää päästä. Riippuen miten kanssakilpailijoilla ralli sujuu, tulevaa kilpailua ei ole pakko voittaa, mutta mahdollisimman korkealle tähdätään, Lindholm muistuttaa.

SM Pohjanmaa Rallin kaikki toiminnot lähtöä ja maalia lukuun ottamatta on keskitetty Rengastien Autotarvikkeelle Seinäjoelle. Ralli käynnistyy perjantaina Seinäjoen Keskustorilta klo 19:01. Avausillan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta, joista ensimmäinen on samalla kilpailun pisin EK (23.60 km). Perjantaina ajetaan kaikkiaan 42.78 EK-km, jonka jälkeen ensimmäistä kilpailijaa odotetaan iltahuoltoon ja yötauolle Seinäjoelle noin klo 21:45. 

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden yhteispituus on 86.00 km. Kilpailijat käyvät päivän aikana noin klo 13:00 Seinäjoella huollossa ja kokoomatauolla. Rallin maaliin Seinäjoen Keskustorille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 19:00 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 79
2. Teemu Asunmaa Škoda 69
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 65
4. Mikko Heikkilä Škoda 53
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 44
6. Juha Salo Škoda 38

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa