Facebook Twitter Email Pinterest

Justus Räikkönen maltillisen innokkaana pistejahtiin Pohjanmaalle

16.06.2022 / Justus Räikkösen tiedotus / Jani Seppälä

Ralli SM on edennyt jo yli kauden puolivälin, kun seitsemän osakilpailun sarjasta kauden viides osakilpailu käynnistyy perjantaina Seinäjoella. SM5-luokassa pistepottiaan kartuttamaan lähtevät EMSC:n kaksikko Justus Räikkönen - Mikael Korhonen. Sarjatilanteessa sijoitus on viides ja edellisestä osakilpailusta Länsirannikon Rallista tuli neljännen sijan myötä kauden parhaat pisteet toistaiseksi.

- Turussa ajo oli ihan hyvää, mutta joka kilsalta oppii jotain uutta ja varmasti pystyn vielä parantamaan omaa suorittamista kauden aikana.  
 
Kertaalleen sujahdettiin pikkusen siimojen alta, mutta sehän on osa kilpailemista, välillä pitää yrittää löytää rajoja. Jotain pikku sählinkiä oli vielä toisaallakin, kun yritin vähän nypätä käsijarrusta niin meni virrat pois. Vähän aikaa kesti tajuta mitä tapahtuu kun auto alko hiipumaan, mutta ei kuitenkaan sammunut heti, kertaa Justus Länsirannikon kommelluksia.
 
Länsirannikon kilpailun jälkeen tuntumaa on pidetty yllä Oripäässä ajetussa rallissa, sekä Ouninpohja Rallissa jossa otettiinkin tuntumaa Peugeot Peugeot 208 R2-ajokkiin.
 
- Ouninpohja Ralli meni just niinkun pitikin. Eka kierros tuli koko alkuosan hyvin, mutta pätkän lopussa tuli pikku lipsahdus eikä päästy omin avuin pois. Kuutisen minuuttia kesti ennen kun saatiin auto takaisin tielle ja sitten hävisi jarrut niin rullailtiin loppupätkä. Toisella kierroksella tultiin tietoisesti paljon hiljempaa ja keskityin vain opettelemaan sequentaalivaihteistoa ja lukollista autoa, tarinoi Räikkönen.
 
Viime vuonna Räikkönen otti Pohjanmaalla kaksipäiväisessä kilpailussa Nuorten SM:ssä komean kakkostilan. Nytkin on luvassa kaksipäiväinen ralli, joista kuljettaja on myöntänyt pitävänsä.
 
- Pohjanmaalle lähden kyllä hyvillä fiiliksillä, viime vuonna tykkäsin ajaa siellä joten odotan innolla mitä tuleman pitää. Viiden sakkiin jos yllämme niin olen tyytyväinen silloin omaan tekemiseen, tiivistää Räikkönen tavoitteitaan.
 
Kilpailu käynnistyy perjantaina Seinäjoen keskustorilta klo 19 ja maali sijaitsee samassa paikassa prikulleen vuorokautta myöhemmin. Välissä on ajettu kahdeksan erikoiskoetta joille mittaa kertyy hieman alle 129 kilometriä. Perjantaina ajetaan jo parin erikoiskokeen verran, jolloin lauantaille jää ratkaisuja varten kuusi erikoiskoetta. Rallin seuraamiseen hyvät linkit löytyvät rallism.fi-sivulta ja Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla on suoraa lähetystä tarjolla läpi kilpailun.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa