Facebook Twitter Email Pinterest

Hakalehto luottavaisena ja aurinkoisin mielin Pohjanmaalle

17.06.2022 / Aatu Hakalehdon tiedotus

Nuorten SM-sarjan nelossijalta SM Pohjanmaa Ralliin kiihdyttää Ahveniston Autourheilijoiden 15-vuotias Aatu Hakalehto. Edellisessä osakilpailussa Länsirannikon Rallissa Hakalehto ja kartanlukija Kimmo Halttunen (JouSUA) ajoivat vahvaa kilpailua ja näyttivät vauhtipotentiaaliaan.

- Turussa vauhti oli kohdillaan. Aamun ensimmäisellä pätkällä tehtiin virhe jossa paloi jonkun verran aikaa, mutta sen jälkeen paukuteltiinkin neljä pohja-aikaa ja siirryttiin johtoon, kunnes sitten maasto kutsui. Johtopaikka vaihtui kutostilaan, mutta hyvänä asiana voidaan pitää että varma kaato saatiin pelastettua pelkästään ulosajoksi.
 
- Lähdetään luottavaisin mielin Seinäjoelle ja jatketaan sitä samaa hyvää ajoa joka oli Turussakin, tuumailee Aatu.
 
Seinäjoella kilpailu ajetaan kaksipäiväisenä, perjantai-iltana jo otetaan alkulämpöjä kahden erikoiskokeen verran. kaikkiaan kisassa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta joille mittaa kertyy piirun alle 129 kilometriä.
 
- Kaksipäiväinen kisa ei oikeastaan muuta meidän toiminnasta mitään, tietysti ensimmäisenä päivänä olisi mahdollisuus koettaa ottaa kaulaa seuraavalle päivälle, mutta pitää olla malttia kuitenkin. Kisa jatkuu kuitenkin lauantaina niin on turha lähteä yrittämään mitään tyhmää perjantaina. Ajetaan meidän hyvää ajoa läpi rallin eikä lähdetä sitä muokkaamaan, myöskään sään ei anneta vaikuttaa. Aurinkoisin mielin lähdetään aina kisaamaan, pohtii Hakalehto mahdollista sateen uhkaa.
 
Onnistumisia myös simulaattorilla
 
Kun Aatu Hakalehto ei vielä pääse kotimaan MM-rallia ajamaan, on hän kuitenkin paikalla Jyväskylässä kilpailemassa. Digitaalisen autourheilun parissa myöskin menestystä nauttinut Aatu ajoi nimittäin itsensä Digital Rallicross SM-karsinnoista finaaliin, joka ajetaan Jyväskylän MM-rallin yhteydessä.
 
- Simulaattorilla kisaaminen on tärkeä osa autourheilu-uraani, se pitää hyvää kisavirettä yllä rallien välillä. Karsintasarjassa tavoiteltiin paikkaa SM-finaaliin ja se saavutettiin. Simracing vaatii huipputasolla todella paljon treenaamista ja on ollut välillä haastavaa löytää päälajiltani rallilta riitävästi aikaa.
 
- On mahtavaa päästä osallistumaan MM rallin oheistapahtumana ajettavaan SM-Rallicross-finaaliin, tapahtuma ja puitteet ovat upeat. Tavoitteena Jyväskylässä on finaalipaikka kisassa. Suomen sarjassa ajavat maailman parhaat rallycross-simulaattorikuljettajat joten taso on kova, kertoo Hakalehto.
 
Kuva: Aatu Hakalehdon tiedotus

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa