Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko vaikean rallin jälkeen kahdeksas Seinäjoella

19.06.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Viikonloppuna ajetussa, kauden toisessa SM-sarjan kesärallissa Riku Tahko sijoittui kahdeksanneksi. Tahko on sarjassa yhdeksännellä sijalla. 

Pohjanmaalla, Seinäjoen ympäristössä ajetussa SM-rallissa ensimmäiset erikoiskokeet ajettiin jo perjantaina. Kilpailun avauspäivän erikoiskokeilla porvoolainen Hyundai-kuljettaja Riku Tahko oli kuudenneksi nopein. Myös yötauolle mentäessä sijoitus oli kuudes.  

- Tuntuu, että autossa pito on parempi, kuin aiemmin. Erikoiskokeilla oli nyt jonkin verran pölyä ja tuntui hurjalta ajaa huonolla näkyvyydellä, mutta sellaista se on. Toivottavasti huomenna ei ole kovin kylmät olosuhteet. Muuten voimme olla hieman ongelmissa renkaiden kanssa, kertoi RIku Tahko viitaten lauantaille luvattuun sateeseen.  

Tahko oli ennakkoon valinnut  medium-seoksen renkaita, jotka toimivat optimaalisesti aurinkoisessa ja lämpimässä kesäkelissä. 

Lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella Tahkon kilpailun pilannut asia liittyi lopulta renkaaseen. Ongelma ei kuitenkaan liittynyt vallitsevaan olosuhteeseen. 

- Alun asfaltilla pitkässä vasemmassa mutkassa rengas putosi vanteelta ja jouduimme vaihtamaan sen erikoiskokeella, kertoi Tahko kilpailun kolmannen erikoiskokeen maalissa. 

Tahko jäi erikoiskokeella ongelmien jälkeen lähes neljä minuuttia pudoten kauas kärjestä. Kilpailun lopuilla erikoiskokeilla kilpailullista panosta ei juuri ollut. Viimeisillä erikoiskokeilla olosuhteet kävivät todella haasteelliseksi ja lopulta tämänkin ansiosta Riku Tahkon sijoitus oli kahdeksas.  

- Renkaanvaihdon jälkeen loppuralli oli lähinnä ajelua. Keli oli todella vaikea eikä kilpailullista panosta juurikaan. Meillä oli vielä viimeisellä erikoiskokeella jokin ongelma vaihteensiirron kanssa, kun auto alkoi pätkiä. Oli vaikea luottaa autoon, kun ei tiennyt milloin se pätkii. Jotain pisteitä tästä kuitenkin vielä käteen jäi ja tehtiin se mitä voitiin, Tahko päätti. 

Ralli SM –sarja jää kesätauolle ja seuraavana kilpailukalenterissa ovat ERC-ralli Latviassa ja Suomen MM-ralli Jyväskylässä. 

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa