Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herrasen SM Pohjanmaa Ralli päättyi ulosajoon avauspäivänä - "Se oli pienestä kiinni"

20.06.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

SM4-luokassa rallin Suomen mestaruudesta taistelevan Toni Herranen SM-kausi koki Seinäjoen Pohjanmaa Rallissa kolauksen, kun kilpailu päättyi ulosajoon heti rallin avauserikoiskokeella.

Herrasella ja kartanlukija Sebastian Virtasella oli tilanteessa oikea nuotti, mutta liian kovan nopeuden seurauksena Ford Fiesta ajautui ojaan ja pyörähti katon kautta ympäri.

- Se pätkä alkoi hyvin, mitä päästiin joku 15 kilometriä. Oli puhdasta ajoa ilman virheitä. Ei edes mitään kovaa yrittämistä, mutta hyvä rytmi. Oltiin reilusti kärjessä väliajoissa, Herranen harmitteli. 

- Oli yksi pidempi oikealle kääntyvä mutka mikä kiristyi lopussa. En tarpeeksi nostanut vauhtia pois ja vasen takapyörä valui ulkopuolelle ojaan. Auto nousi siitä pystyyn, pomppasi takaisin tielle, pyörähti pari kertaa ympäri ja putosi ojaan. Se oli pienestä kiinni, että olisi noussut, mutta nyt meni muutaman sentin liian syvälle eikä ollut enää mitään tehtävissä. Nuotti oli ihan oikea siihen paikkaan, mutta vähän enemmän olisi vaan pitänyt ottaa vauhtia pois.

Herrasella oli ennen Seinäjoen SM-rallia alla kaksi erinomaista kilpailua ulkomailla, joten itseluottamus ja rytmi oli tapissaan. Keskeytys tuli sen puolesta harmilliseen paikkaan, että vauhtia olisi varmasti ollut taistelemaan hyvästä tuloksesta ilman ongelmia.

- Nyt oli niin hyvät lähtökohdat kisaan, että olisi ollut mahdollisuus ajaa todella hyvä tulos. Olisi pitänyt käyttää tämä tilaisuus hyväksi, mutta enää sille ei mahda mitään, joskus näitä tulee.

Pistetaulukossa nuorukainen on nyt SM4-luokan kolmannella sijalla, kun ajamatta on kaksi osakilpailua. Seuraavaksi katseet on kohdistettu Latviassa juhannuksen jälkeen ajettavaan EM-ralliin.

- Nyt on auton kanssa pitkiä iltoja edessä ennen Latviaa. Onneksi ulosajossa meni enimmäkseen vain peltiä ja ikkunoita, mutta toki kiire tässä tulee kun suoristelee pellit kuntoon, Herranen sanoo.

Rallin SM-kausi jatkuu 26.-27.8. Mikkelissä.

SM4-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1. Henri Hokkala 100p
2. Kristian Nieminen 71p
3. Toni Herranen 70p
4. Benjamin Korhola 47p
5. Jesse Kallio 40p

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa