Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen nappasi haastavan viikonlopun päätteeksi SM4-luokan toiseksi korkeimmat sarjapisteet

21.06.2022 / Nieminen Racing -tiedotus

Kauden viidenteen SM-osakilpailuun Pohjanmaalla SM4-luokan kolmannelta paikalta startannut Toivakan Autourheilukerhoa edustava parivaljakko Kristian Nieminen - Valtteri Nieminen kohtasi haasteita viikonlopun mittaan, mutta saapui lopulta lauantai-iltana 8 erikoiskokeen jälkeen Seinäjoen torille luokan toisena napaten tärkeät sarjapisteet matkaan. 
 
Kilpailu alkoi perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella, joille yhteismittaa kertyi jo reilu 40 kilometriä. Sää starttiin oli varsin kesäinen ja lämmin, joskin tämä taas toi mukanaan omanlaisensa haasteet kilpailijoille. Kuiva tienpinta nostatti reilusti leijailevaa pölyä ilmoille ja tämä yhdistettynä laskevaan ilta-aurinkoon takasi sen, että näkyvyys oli välillä puhdas nolla. Avaus erikoiskokeiden jälkeen kaksikko saapui iltahuoltoon luokan toisella sijalla, mutta ero kärkeen oli venähtänyt jo vajaaseen puoleen minuuttiin.
 
- Auto toimii hienosti ja pitoa on paljon, mutta pölystä oli kyllä tällä kertaa suuri haitta molemmilla pätkillä. Välillä eteen ei näe yhtään mitään eikä ollut kanttia laskea täyden kyydin paikkoihin kun vastassa on pelkkä pölyseinä ja etäisyyttä seuraavaan mutkaan ei pysty juurikaan hahmoittamaan. Aika paljon otettiin takkiin mikä taas lupaa vaikeampaa lähtökohtaa huomiselle, mutta ilmeisesti pöly ongelmaa ei pitäisi enään olla, kertoi kuljettaja perjantain jälkeen.
 
Kuten odotettiinkin niin lauantaina vettä olisi luvassa enemmän kun riittävästi. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä kävi selväksi kuinka haastavat olosuhteet ovat eikä loppua sateelle ollut näköpiirissä. Takamatkasta huolimatta mitään ei ollut luovutettu, avaus ei tullut aivan niin rohkeasti kun olisi täytynyt, mutta toiseksi nopein aika 0.1 sekuntia johtavan Hokkalan perässä vajaalle 20 kilometrille kertoi, että melko tasatahtia on tultu. EK 4 avattiin samalla rytmillä, joskin pito oli huomattavasti edellistä parempi. Pätkän loppupuolelle saakka tultiinkin luokan pohja-aika vauhdissa kunnes auton kulku rupesi muuttumaan hieman raskaaksi ja loppuajassa tappiota tuli 8 sekuntia. Kaikki vaikutti kuitenkin normaalilta kunnes homman nimi selvisi melko äkkiä viidennen erikoiskokeen lähdöstä. Autosta tippui yksi sylinteri kokonaan pelistä pois ja näin ollen oli pakko ajella vain yhtäkymppiä maaliin, vajaa minuutin pohjille hävinneenä.
 
- Avattiin päivä ajallisesti ihan hyvin vaikka parannettavaa olisikin ollut, mutta olosuhteet olivat todella haastavat ja virheiden tekeminen tämän vuoksi melko helppoa. Lähdettiin parantamaan tekemistä, mutta sitten alkoikin auto temppuilemaan ja loppujenlopuksi päästiin juuri ja juuri nilkuttamaan huoltoon omalla minuutillamme. Autosta yksi suutin oli vaurioitunut, mutta saatiin lopulta kilpakumppani Hokkalalta osa lainaan ja kerittiin remonttikin suorittamaan annetuissa aikarajoissa. Loppupäivän ohjelmassa on saalistaa kaikki otettavissa olevat pisteet.
 
Iltapäivällä sade senkun rankkeni ja ajaminen kävi entistä hankalammaksi. Ongelmien seurauksena luokassa viidenneksi pudonnut kaksikko lähti nostamaan osakkeitaan loppulenkille ja haastavat olosuhteet myöskin tekivät katoa luokassa. Viimeiselle pätkälle startattiin luokan kolmantena 0.1 sekuntia toisena olleen Iivarin perässä. Myöskin hankala EK 8 suoriuduttiin ehjänä maaliin saakka ja täällä napattiin vielä yksi pykälä ylöspäin tuloksissa, joka tarkoitti sitä, että tärkeät toiseksi korkeimmat sarjapisteet tarttui matkaan ja samalla sijoitus sarjassa nousi myös toiseksi.
 
- Todella hankala viikonloppu takana. Perjantaina oli sitä pöly ongelmaa ja tänään muita murheita. Ei varmasti hävitty avauspäivänä puolta minuuttia pölyn takia, mutta uskon, että olisi voitu olla aika paljon lähempänä ilman. Ei missään nimessä kuitenkaan luovutettu vaan lähdettiin lauantaina yrittämään kivuta ylöspäin. Päivä alkoikin ihan mukavasti kunnes tuli tekniikkamurheet peliin. Tämän jälkeen pitää olla tyytyväinen toisiin pisteisiin kun vaihtoehtona olisi voinut olla keskeytyskin. Fakta on kuitenkin se, että me lähdetään näitä kilpailuja voittamaan, joten siinä mielessä kakkostila ei tyydytä, toteaa kuljettaja kilvanajon tauottua.
 
SM-sarja jatkuu elokuun lopussa Mikkelissä ja silloin jaossa on kauden toiseksi viimeiset pisteet ja taistelu mitaleista senkuin kovenee.

Sarjan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1: Henri Hokkala - 100p
2: Kristian Nieminen - 71p
3: Toni Herranen - 70p
4: Benjamin Korhola - 47p
5: Jesse Kallio - 40p
 
Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa