Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen taisteli viidenneksi Pohjanmaalla

22.06.2022 / Justus Räikkösen tiedotus / Jani Seppälä

Espoo Motorsport Clubin Justus Räikkönen - Mikael Korhonen jatkoivat kellosepän tarkkuudella kaudelle asettamiaan tavoitteita perjantaina ja lauantaina SM Pohjanmaa Rallissa ajamalla luokassaan viidenneksi.

SM5-luokassa taistelu pisteistä on kovaa ja kuljettajaparin tavoitteena on kauden lopuksi olla luokan pisteissä viiden sakissa, sijoitus tällä hetkellä sarjassa on juurikin viides.

Perjantaina Seinäjoen ympäristössä nautittiin aurinkoisesta kesäsäästä, tai ainakin yleisö nautti.
 
- Perjantain startti oli hankala, ajo ei lähtenyt rullamaan halutulla tavalla. Pölyä oli paikoin ilmoilla todella paljon, välillä oli sokeasti turvauduttava nuottiin, kun eteenpäin näkemisessä oli toivomisen varaa paljonkin, kertoo Justus.
 
Lauantaille oli povattu paikoin runsastakin sadetta, joten olosuhde tulisi olemaan toisena päivänä tyystin erilainen. Matkaan toiseen kilpailupäivään lähdettiiin luokan seitsemänneltä sijalta ja sadetta todellakin oli tarjolla.
 
Heti aamun ensimmäinen erikoiskoe jäi koko luokalta tuloksien osalta ajamatta, kun aiemman luokan kilpailijaa nostettiin hankalasta paikasta tielle ja SM5-luokan kuljettajat olivat mukana näissä nostotalkoissa. 
 
Lauantai sujui kaikkiaan hieman kaksijakoisesti. Kuudentena ajetulla kaupunkierikoiskokeella oli tulla peräti luokan pohja-aika, josta Räikkönen - Korhonen kaksikko jäi vain 0,2 sekuntia, eikä kaksi aiemmin ajettua erikoiskoettakaan olleet huonosti tulleet, viiden nipussa niilläkin. Matkassa oli kuitenkin ollut ongelmia jotka raskaassa kelissä söivät parasta terävyyttä autolta ja se näkyi jonkin verran kilpailun kahdella viimeisellä erikoiskokeella, joilla tuloksissa edellä olleet kykenivät kerryttämään eroa. Lopputuloksissa tavoite kuitenkin täyttyi jälleen sijoituksen oltua luokan viides.
 
- Lauantaille oli hyvinkin odottavaiset fiilikset, hiljalleen se tunne kuitenkin alkoi rapistumaan kun autoon iski jonkin sortin moottorivika mikä söi autosta tehoa. Sitä yritettiin selvitellä koko päivän ajan, mutta ei vaan löydetty syytä paikan päällä. Ongelmista huolimatta hiki päässä yritettiin taistella maaliin kunnialla ja se riittikin lopulta viidenteen sijaan, joten ei voi olla kun tyytyväinen, tiivistää Räikkönen tuntemukset positiivisesti.
 
Ralli SM jatkuu elokuun lopussa Mikkelissä, mahdollisesta muusta kesän ajo-ohjelmasta ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia. Niin kaluston kuin kuljettajienkin osalta nyt on hyvä hetki hieman hengähtää ja ladata akkuja loppukauteen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa