Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist upealla kirillä kolmoseksi Seinäjoella

23.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Edgar Wirtanen (E-TMK/UA) olivat vahvassa vedossa SM Pohjanmaa Rallissa. Kaksikko ajoi eniten pohja-aikoja ja suoritti kovan kirin kaukaa takaa kisan kolmanneksi.

Nuorten SM-sarjan mitalikamppailuissa kärkisijoille oli tällä kertaa jopa poikkeuksellista tunkua.  
 
Perjantain kahdella erikoiskokeella pöly ja ilta-aurinko olivat kaikkien riesana siltä ei Dahlqvistinkaan autokunta välttynyt.
 
Perjantain pätkiltä yötauolle saavuttiin kuudentena, eroa kärkeen oli 34,8 sekuntia. Sateiseen lauantaihin kytkettiin kirivaihde silmään heti lauantain avauspätkällä ja tuloksena oli pohja-aika. Sijoitus koheni samalla viidenneksi. Neljännen erikoiskokeen jälkeen käväistiin jo neljäntenä ja eroa kärkeen oli nyt 20,8 sekuntia. Viides erikoiskoe muutti taas tilanteen takaisin viidenneksi ja eroa kärkeen oli nyt 28 sekuntia.
 
Seuraavaksi ajettiin vain 1,5 kilometrin mittainen yleisö-ek Seinäjoen keskustassa ja nyt syntyikin jälleen pohja-aika. Seuraavana ajetulle toiseksi viimeiselle, liki 23-kilometriselle tuloksena oli toisiksi nopein aika ja nyt sijoitus olikin kokonaiskilpailussa jo kolmas, kärkeen eroa oli 17,2 sekuntia.
 
Viimeinen erikoiskoe oli mitaltaan 20 kilometriä ja siellä Dahlqvistin Ford Fiesta tuntui saaneen siivet, jälleen tuloksena oli pohja-aika, tällä kertaa se ei kuitenkaan enää riittänyt sijoituksen parantamiseen. Johdossa viimeiselle startannut Viljami Salminen jäi lopputuloksissa 3,5 sekuntia edelle, lisäksi toisiksi nopeimman ajan viimeiselle ajanut Henri Sääskilahti nousi toiselta sijalta voittoon 3,2 sekunnin erolla Salmiseen.
 
-Pölyä ja aurinkoa oli perjantaina niin ettei nähnyt yhtään mitään. Vaikka lauantaina oli tosi huonot olosuhteet oli silti paljon hauskempaa ajaa kuin perjantaina. 
 
Pikkuisen harmittaa toi perjantai kun jäätiin sillon niin paljon, olisi vaan pitänyt vetää hulluna ne nopeat osuudet.  Nyt saatiin kuitenkin hyvää itseluottamusta ja ei oikein malttaisi odottaa milloin päästään taas vetämään, kertoo Raoul Dahlqvist joka juhannuspäivänä täyttää 17 vuotta.
 
Kauden neljästä kilpailusta on tullut kolme kolmossijaa ja yksi vitossija, viimeiseen kahteen osakilpailuun lähdetään sarjan kolmannelta sijalta ja takuuvarmasti kärkisijoja tavoitellen. Nuorten SM-pisteistä ajetaan seuraavaksi Mikkelissä elokuun lopussa.
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa