Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm: ”Kauden kohokohdat edessä”

12.07.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ovat valmiina kauden kolmanteen MM-osakilpailuunsa. Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 Evo on testien jälkeen hyvissä säädöissä, ja kaikki on valmista tulevaan.
 
Rallin MM-sarjassa WRC2-luokan MM-pisteissä yhdeksäntenä ajavat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Toksport WRT-tiimin kanssa ralliin valmistavat testit maanantaina Virossa. Lindholm kertoo, että testeissä he lähinnä hienosäätivät itsensä reilun kuukauden ajotauon jälkeen tarvittavaan rallimoodiin.

- Edessä on erilainen kilpailu kun esimerkiksi viimeksi ajamamme SM Pohjanmaa Ralli. Viron MM-rallissa hiekkaiset tiet perinteisesti syöpyvät hieman urille, ja näissä urissa pitäisi viikonlopun aikana pystyä menemään Škodalla kovaa. Mitään radikaalia automme säätöihin ei tarvitse tehdä. Testeissä autoomme oli hyvä fiilis koko ajan, Lindholm kertoo.

Viron MM-ralli on suomalaiskaksikolle kauden kolmas MM-osakilpailu. WRC2-luokan MM-pisteiden ohella Lindholm kilpailee luokan sisällä alle 30-vuotiaiden kuljettajien mestaruudesta (WRC2 Junior), jonka pistetaulukossa Lindholm ajaa tällä hetkellä kuudentena. Suomalaiskuljettajan edellä olevilla kilpailijoilla on pisteet laskettuna 3–4 MM-rallista Lindholmin kahta MM-osakilpailua vastaan. Sarjassa saa ajaa seitsemän MM-osakilpailua, joista kuuden parhaan tulos huomioidaan loppupisteisiin.

Lindholm ja Hämäläinen kilpailevat Škodallaan myös WRC2-luokan tiimien MM-pisteistä Toksport WRT 2:ssa, joka taistelee ennen Viron MM-rallia sarjassa jaetulla toisella sijalla. Myös Škodalla kilpaileva sisartalli Toksport WRT 1 johtaa sarjaa ylivoimaisesti.

- Menestyä WRC2-luokan mestaruussarjassa on tärkeä tavoite, mutta yhtä tärkeätä meille ja Škoda Motorsportille on menestyä WRC2 Junior- ja tiimien mestaruussarjoissa. Olemme Toksport WRT 2 -tiimin ainoa osallistuja Virossa, joten meiltä odotetaan täältä tärkeitä MM-pisteitä myös tiimien väliseen mestaruustaisteluun.

- Molempien sarjojen pistetaulukossa meillä on vasta kaksi MM-rallia alla, joten tilanteemme MM-sarjassa on varsin avoin. Hyville sijoille ja ihan sarjan kärkeen asti on hyvät mahdollisuudet. Edessä on viikonloppu, jota itse odotan kovasti, Lindholm toteaa.

Viron MM-rallissa WRC2-luokassa odotetaan suomalaismenestystä. Suomalaiskuljettajia haastamaan starttaa luokan hallitseva mestari Škodan Andreas Mikkelsen.

- Suomalaiskuljettajia (8) on viikonlopun rallissa lähes yhtä paljon kuin virolaisia (10). Jos Virossa aikoo menestyä, ei maaliin voi vain körötellä. Hyväksi havaittu strategia on lähteä ensimmäisille pätkille tunnustelemaan omaa vauhtia ja riskitasoa, ja verrata sitä muihin. Ja sen jälkeen säätää oma vauhti sen mukaan, mikä tuntuu vallitseviin olosuhteisiin järkevältä.

- Rallissa toiseen kertaan ajettavat erikoiskokeet ovat todennäköisesti ratkaisevassa roolissa. Pitää aika nopeastikin reagoida, jos tiet kuluvat vauhdilla. Eteen voi tulla yllättäviäkin tilanteita.

- Edessä on mieleinen MM-osakilpailu. Viron MM-ralli ja perään Suomen MM-ralli. Tässä ollaan rakentamassa muutaman viikon sisällä kuljettajan näkövinkkelistä kauden kohokohtaa, Lindholm muistuttaa.

Viron MM-ralli käynnistyy torstai-iltana ajettavalla yleisö-EK:lla (1.66 km). Perjantaina (140.84 km) ja lauantaina (95.02 km) ohjelmassa on neljä kahdesti ajettavaa erikoiskoetta. Lauantai-illan päättää torstai-illasta tuttu kaupunki-EK.

Sunnuntaina ajetaan vielä kolme kahdesti ajettavaa (77.98 km) erikoiskoetta. Rallin päättävä Kambja 2 Power Stage (15.95 km) käynnistyy klo 14:18 Suomen aikaa. 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa