Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonan tavoitteena voitto Viron MM-rallissa - ”Kaikki laitetaan peliin”

13.07.2022 / Anu Haapalainen

Kolme MM-rallia, kolme palkintokorokesijoitusta. Jatkuuko Lauri Joonan hieno MM-pisteputki viikonloppuna Viron nopeilla ralliteillä?

Rallin junioreiden MM-sarja (JWRC) jatkuu tulevana viikonloppuna Virossa ajettavassa Rally Estoniassa. Kisan reitti ja tiestö on lähempänä kotoista MM-ralliamme kuin kauden edellinen soraralli Portugalissa. Tiedossa on nopeaa tietä ja näyttäviä hyppyjä.

- Kyllä Viron ralli on yksi hienoimmista kisoista MM-kalenterissa. Se on ajettava kilpailu, ei tarvitse niin paljoa miettiä autoa kuin jossain raffimmassa sorakisassa. Hyppyjä on paljon, hienoa että pääsee ilmaan. Rally3 Fiestan pitäisi aika hyvin toimia hypyissä, kertoo Joona.

Rally Estonian ohjelmassa on 24 erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hiukan alle 314 km. Ralli käynnistyy torstai-iltana Tartossa ajettavalla yleisöerikoiskokeella, perjantain ohjelmassa on kahdeksan ja lauantain yhdeksän erikoiskoetta. Kisan päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta.

- Virosta tavoitteena on vain ja ainoastaan voitto sekä mahdollisimman iso pistepotti erikoiskokeiden pohja-ajoista, toteaa Joona päättäväisesti.

Rallin junioreiden MM-sarja (JWRC) käynnistyi helmikuussa Ruotsin lumilta, missä Joona ajoi kartturinsa Mikael Korhosen kanssa toiseksi. Kroatian asfalttikisasta tulikin sitten uran ensimmäinen MM-osakilpailuvoitto ja Portugalin soralta Joona saavutti toiseksi suurimman pistepotin. Kolmen palkintokorokesijoituksen myötä Joona on sarjassa toisena vain pisteen perässä brittikuljettaja Jon Armstrongia.

- Kun sarjatilannetta katsoo, meille ei riitä enää toinen sija. Tai ei siis saada siitä mitään hyötyä pistetilanteessa, kun yksi kilpailu pudotetaan loppupisteissä pois. Voittoa lähdetään metsästämään ja mahdollisimman paljon pohja-aikapisteitä. Kaikki laitetaan peliin ja kovaa koitetaan lähteä syöttämään. Se on ”tulos tai ulos”.

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2022 viisi osakilpailua. Kausi alkoi Ruotsista helmikuussa ja päättyy syyskuussa Kreikkaan. Viron MM-ralli on junioreiden MM-sarjan neljäs osakilpailu.

Kuva: Honza Fronek 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa