Facebook Twitter Email Pinterest

Heikkilä hyvässä vauhdissa jälleen sunnuntaina – vain rengasrikko hidasti menoa

08.08.2022 / Juho Koski / Mikko Heikkilä Racing -tiedotus

Mikko Heikkilä on sijoittunut Jyväskylässä ajetussa WRC Secto Rally Finlandissa kolmanneksitoista. Lauantaina keskeyttämään joutunut Heikkilä jatkoi sunnuntaina superrallisäännöt turvin. Heikkilän perjantain lupaava vauhti jatkui sunnuntaina nurmijärveläiskuljettajan ajaessa pohja-ajan erikoiskokeelle 20.

Mikko Heikkilä, 30, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, ovat sijoittuneet kolmanneksitoista WRC Secto Rally Finlandissa. Kärkivauhdissa ollut Heikkilä joutui keskeyttämään lauantain toisella erikoiskokeella Rapsula 2:lla ulosajon seurauksena. TGS Worldwide -tiimin mekaanikkojen uurastuksen tuloksena Heikkilän Skoda Fabia Rally2 Evo saatiin kuntoon sunnuntaita varten, ja Heikkilä jatkoi sunnuntaina siitä, mihin lauantaiaamuna jäi.

-Sunnuntaissa oli paljon hyvää, mutta eilisen jälkeen on aika huono fiilis. Hyvä kisa podiumsijoista meni pilalle ja hienot pätkät jäivät ajamatta. Onneksi kuitenkin saatiin ajettua nämä sunnuntain erikoiskokeet, ja suuret kiitokset huollolle siitä.

Kilpailu käynnistyi torstai-iltana perinteisellä Harjun yleisöerikoiskokeella. Ennätysyleisön kerännyt 3,50-kilometrinen kaupunki-EK taittui Heikkilältä varovaisesti viidenneksi nopeimmalla ajalla.

Perjantain yhdeksän erikoiskoetta käsittänyt päivä alkoi kolmanneksi nopeimmilla ajoilla erikoiskokeille 2, 3, ja 4. Erikoiskokeen numero 5 peruunnuttua turvallisuussyistä ja lyhyen Harjun yleisöerikoiskokeen kahdeksanneksi nopeimmat ajat nostivat Heikkilän päivähuoltoon tultaessa kolmanneksi WRC2:ssa.

-Harmi että Lankamaa peruuntui, odotin sitä innolla. Hauskaa on laskea täysillä hienoja teitä ja ollaan kamppailussa mukana.

Päivän päättäneen neljän erikoiskokeen lenkin Heikkilä aloitti toiseksi nopeimmalla ajalla jääden pohjista 0,1 sekuntia nostaen Heikkilän luokassa toiseksi. Kolmanneksi nopein aika erikoiskokeelle 8 sekä neljänneksi nopeimmat ajat päivän päättäneille kahdelle erikoiskokeelle tarkoittivat nurmijärveläiskuljettajan lähtevän lauantain kolmanteen ajopäivään WRC3-luokan kolmantena.

-Tämä lenkki oli selvästi huonompi kuin aamun erikoiskokeet. Viimeiset kaksi erikoiskoetta menivät huonosti, meni väkisin ajamiseksi. Muutoin olen päivään suurimmilta osin tyytyväinen.

Lauantain ensimmäisen lenkin avauserikoiskokeelle 11 – Päijälä 1 Heikkilä ajoi toiseksi nopeimman ajan. Viime vuoden rallin WRC3-luokan toiseksi ajaneen Heikkilän matka kuitenkin päättyi erikoiskokeelle 12 – Rapsula 1.

-Pitkä mutka joka kiristyi, ja lähdin hakemaan siihen linjaa syvemmältä kuin missä ura oli. Vauhtia ei ollut liikaa, tulin jopa varovaisesti siihen mutkaan. Mutkan sisäpuolella oli tolppa ja lähdin oikaisemaan luisua sitä väistääkseni, josta ajauduin irtopöperön puolelle ja siitä penkkaan. Auto osui penkkaan ja osuma rikkoi takapyörän. Harmittaa todella paljon, kilpailu sujui muutoin ihan kohtuullisesti. Nöyrät kiitokset ja pahoittelut yhteistyökumppaneilleni.

Auto saatiin vielä lauantaipäivän aikana kuntoon, ja Heikkilän oli mahdollista jatkaa MM-sarjan kotikilpailua sunnuntaina superrallisäännöllä. Heikkilä jatkoi siitä, mihin lauantai keskeytyi ajaen kolmanneksi nopeimman ajan päivän avanneelle EK19 – Oittila 1:lle ja heti perään pohja-ajan WRC2-luokassa Ruuhimäki 1:lle. Oittilan toisella ajokerralla Heikkilä oli neljänneksi nopein, mutta rallin päättäneellä Ruuhimäki 2:lla epäonni astui taas kuvioihin Heikkilän kärsittyä rengasrikko.

-Urassa oli aikamoinen moukari, ilmeisesti irtokivi. Pysähdyttiin vaihtamaan rengas pätkällä ja ajeltiin hiljaa pois. Kuitenkin ehdottomasti positiivista, että päästiin ajamaan myös tänään. Ei tarvitse ensi viikolla miettiä olisiko kärkivauhtiin kerennyt, kun ajettiin tänään samoja aikoja kärjen kanssa.

Heikkilän loistavasti alkanut WRC Secto Rally Finland ei lopulta sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, mutta tumman pilven takana näkyi myös valonsäteitä. Heikkilä tahtoo kiittää uransa toisesta Jyväskylän MM-rallista yhteistyökumppaneitaan sekä ennätysmäärää katsojia, jotka jaksoivat kannustaa Keski-Suomen metsien varsilla.

-Valtava kiitos tiimille, että saivat auton kuntoon sääntöjen mukaisen kolmen tunnin sisään ja päästiin vielä ajamaan nämä sunnuntain erikoiskokeet, ettei tarvitse lähteä kylmiltään Mikkeliin. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni mahdollisuudesta ajaa Suomen MM-ralli. Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun pidin mahdottomuutena, että jonain päivänä ajaisin täällä, ja nyt ajetaan jo toistamiseen kunnon vehkeillä. Suuri kiitos myös yleisölle kannustamisesta, oli hienoa nähdä paljon porukkaa reitin varrella heiluttamassa ja kannustamassa.

Ralli SM -sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27.8.

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa