Facebook Twitter Email Pinterest

Iivari onnistui Lahden laduilla

16.08.2022 / Jooa Iivarin tiedotus / Jani Seppälä

Korpilahden UA:n Jooa Iivari kiidätti Ford Fiesta Rally4 -ajokkinsa kansainvälisen Lahti Historic Rallyn yhteydessä ajetussa Varaosaexpert Rallissa kaksivetoautojen nopeimpaan loppuaikaan.
 
Kartanlukija Teemu Sillanpään (EPUA)  kanssa kaksikko onnistui kuuman ja pölyisen kilpailun 12 erikoiskoetta suorittamaan niin vauhdikkaasti, että kokonaiskilpailussakin edelle ennätti vain yksi nelivetoauto.
 
Mukana sijoituksista oli kamppailemassa useita kilpakumppaneita Ralli SM-sarjan SM4-luokasta jota Iivari on tänä vuonna ajanut. Lisäksi mukana oli Toyota Gazoo Racingin japanilaiskuljettajat, joista kuljettajaohjelman kautta haetaan seuraavaa japanilaistähteä rallipoluille.
 
- Kisa oli sen kaksi päivää erittäin tasainen, mikä oli tietenkin ajamisen kannalta hyvä asia, latu maittoi. Ajo oli koko ajan tasaisen varmaa ja suut olikin kaksi päivää täysin messingillä! 
 
- Ollaan säädetty autoa ja näyttää vahvasti siltä että on menty oikeaan suuntaan, mietiskelee Jooa onnistunutta viikonloppua.
 
Kun talvikaudella vielä nuottiskaalassa löytyi rajujakin heittoja, on nuotti kuitenkin kaiken aikaa kehittynyt. Lahdessa ei kaluston suhteen ollut ongelmia, mutta omassa tekemisessä löytyy vielä hiottavaa.
 
- Ralli tuli läpi ilman virheitä, mutta muutamilla pätkillä nuotti oli hieman liian hidasta, siinä mielessä on kehitytty kun talvella se oli liian nopeaa.
 
Lahdesta tuli nyt todella hyviä kilometrejä (n.154 km) Mikkelin kisaa ajatellen.
 
Vaikka tämä vuosi onkin vain treeniä ensi vuotta ajatellen, niin kyllä tänä vuonnakin pitää ruveta jo kilpaa ajamaan, pohdiskelee 17-vuotias kuljettaja mennyttä sekä tulevaa.
 
27.8. ajettava Mikkelin SM-ralli tuo varmuudella Iivarin ralliauton kabiinin taas jotain uutta. Teemu Sillanpää missaa Iivarin kyydistä sekä Mikkelin, että muutamaa viikkoa myöhemmin Kouvolan päätösosakilpailun.
 
Kilpailut osuvat päällekkäin Italiassa ajettavan GR Yaris Rally Cupin kanssa, jota Sillanpää kiertää Markus Mannisen kanssa.
Tämän johdosta Jooa Iivarin kyytiin Mikkeliin lähteekin Korpilahden naapurista, Muuramesta lähtöisin oleva, aina energinen Suvi Nisula (EMSC).
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa