Facebook Twitter Email Pinterest

Vataset nuorten pistejohdossa Mikkeliin, mestaruus katkolla

24.08.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa ajetaan myös Nuorten SM-luokkaa ja sen luokan kärjessä kauden viidenteen osakilpailuun Mikkeliin starttaa K-KUA:n kaksikko Ville Vatanen - Sami Vatanen.

Kauden alku sujui kaksikolta loistavasti, kolmesta ensimmäisestä kilpailusta tuli voitto, mutta kesäkuussa Pohjanmaalla oikealle kaartuva mutka pääsi hieman yllättämään ja Peugeot 206 valui syvään ojaan. Sen myötä Seinäjoen osakilpailusta jäi pistesaalis verrattain ohueksi. Muiden ajaessa sijoituksia sopivasti ristiin, säilyi Vatasten sarjajohto kuitenkin tukevana.
 
Kesän aikana on autourheiluun käytetty aikaa ja intoa rutkasti.
 
- Rallisprintin SM-sarjassa on ajettu Nuorten Suomi-Cupia ja on tässä kesän mittaan treenailtu myös nuotitusta. Ensimmäinen nuottikisakin ajettiin jo tässä elokuussa Juukassa. Kyydissä istui kartturoimassa Antti Hyttinen jonka kanssa on tarkoitus ajaa ensi kaudella V1600-kalustolla SM-sarjassa nuotista, kertoo Ville.
 
Vatasen vauhti on sarjatuloksia tutkailtaessa riittänyt rallisprintien puolellakin mainiosti, ennen viimeistä osakilpailua Vatasella on 10 pisteen johtoasema.
 
Rallin puolella johtoasema on 19 pistettä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että ottamalla voiton Mikkelistä, varmistaisi Vatanen suomenmestaruuden nuorten luokassa. Tätä asiaa ei Vatanen vielä suostu kuitenkaan liiaksi pohtimaan.
 
-Jatketaan samalla kaavalla kuin ennenkin, podium on tavoitteena. Turha alkaa vielä varmistelemaan, painottaa Vatanen.
 
Kun Mikkelin osakilpailun kilpailijat myöhään lauantai-iltana ajavat maaliin Mikkelin satamaan, ollaan monen asian suhteen jo viisaampia. Maaliin päästäkseen pitää kuitenkin suorittaa seitsemän erikoiskokeen mittainen reitti Etelä-Savon mäkisiä ja mutkaisia maastoja mukaillen. Varmaa on kuitenkin että 106 erikoiskoekilometriä ei päästä kuljettajia eikä kalustoa liian helpolla.
 
Kuva: Tuomas Tenho / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa