Facebook Twitter Email Pinterest

Walle Pajuoja pronssitaistoon Mikkelin SM-ralliin

25.08.2022 / Jani Seppälä

Ralli SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa pistekamppailut ovat kovimmillaan tulevana viikonloppuna Mikkelissä. SM5-luokassa kilpailevat Walle Pajuoja (LaihUA) - Erik Järvinen (LamUA) ovat ajaneet erinomaisen kauden ja matkan varrella menestysnälkäkin on kasvanut. Mikkelin osakilpailussa ajetaan Etelä-Savon maittavilla sorapätkillä seitsemän erikoiskoetta, joilla mittaa on rapiat 106 kilometriä.

Pistetilanteessa kaksikko on kolmantena 55 pisteellään, kärkikaksikko Jere Pensas (LaihUA) 118 pisteellään ja Leevi Lassila (KvanUA) 95 pisteellään on karannut kaikilta. Vaikka kauden viimeisessä osakilpailussa Kouvolassa jaetaankin 1,5-kertaisia pisteitä, on kärkikaksikko käytännössä omillaan. Mikkelin osakilpailun jälkeen kuljettajilta lasketaan viiden parhaan kilpailun pisteet ja kauden viimeisestä kisasta Kouvolasta sitten lisätään pisteet niiden päälle.
 
Pronssisijasta on tulossa kova kamppailu, kun sijat 3-7 mahtuvat 19 pisteen sisään ja Pajuojan autokunnassa on vahva tahto taistella pronssista.
 
- Tavoite on toki äärimmäisen kova, mutta tässä kohtaa kautta kuitenkin ainoa oikea tavoite. Vähän jo maalaria varoittelin, että Mikkelissä saatetaan joutua koettamaan oikein todella kovasti.
 
- Kauden alkua ennen ajattelin että jos ollaan viiden sakissa niin voidaan olla tyytyväisiä, nyt kun ollaan kesätaukoa vietetty kolmospaikalla niin kukapa siinä kohtaa enää sitten viidenteen sijaan olisi tyytyväinen. Kyllä tässä mitalinälkä on kasvanut kauden mittaan, mutta takuuvarmaa on että moni muukin himoitsee sitä mitalia, kertoo Walle iloisen määrätietoisena.
 
SM5-luokassa ajettavilla V1600-autoilla kilpailtaessa kaluston erot eivät ole isoja, ne ovat ns.vakioautoja, joissa lähtökohtaisesti tehokkaampaa autoa "rangaistaan" lisäpainoilla. Wallen ajokkina toimii Renault Megane Coupe, joka ei enää kenties ole se aivan voittajaehdokas SM-sarjassa.
 
- Kyllä tässä käytiin Jaakobin painia että koetetaanko hankkia kärkimiesten tavoin alle Ford Fiesta loppukisoihin. Vaikka sellaisella ajaneet sanovat sen olevan nopeampi, niin oma tuntemus on että kyllä sekin tarvii kilometrejä alle jos tutusta ja turvallisesta hypätään uuteen ja outoon. Kalustohommia voidaan mietiskellä sitten kauden jälkeen, mutta ainakaan toistaiseksi minulle ei ole realistista nousta ylempiin sarjaluokkiin, kertoo pian 21 vuotta täyttävä Pajuoja.
 
Rallin ajaminen tiedetään melko tavalla budjettia vaativaksi lajiksi. Rahoittamisessa kekseliäisyys, apu ja yhteistyökumppanit ovat kaikki kaikessa. 
 
- Kyllä tässä saa tasapainotella ajankäyttöä perheen ja ajamisen välillä, rahasta puhuttaessakaan ei saa olla itsekäs, olisi todella noloa ajaa lapsilta ruoka suusta. Koetan monella tapaa kerätä budjettia, kerään romumetallia, akkuja yms. ja niitä ovat kyläläisetkin auttaneet keräilemään. Hyvät yhteistyökumppanit ovat myös oleellinen osa ajamisen mahdollistamista. Haluankin kiittää suuresti kaikkia matkassa olleita ja aivan tässä viime hetkillläkin mukaan apuun tulleita, kiittelee Walle.
 
Kuva: Samu Ekman

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa