Facebook Twitter Email Pinterest

Hautamäen voittoputki sai jatkoa

29.08.2022 / Jari Kohonen / Hautamäki Motorsport

Mikkelin lähiympäristössä ajettu rallin suomenmestaruussarjan kuudes osakilpailu toi Ville Hautamäelle ja Ari-Pekka Hautaselle taas jättipotin. Kaksikko nappasi SM2-luokassa kauden neljännen voiton putkeen.

Kun Mikkeliin sarjan kärjessä saapunut kaksikko Miikka Vuokila–Mika Pyyny keskeytti, vaihtuivat samalla nimet sarjan kärjessä. Nyt ykköspaikkaa pitää hallussaan kaksikko Hautamäki–Hautanen.

– Pistetilanteen kannalta asetelma on todella hyvä. Myös tiimipisteissä tilanne on hyvä. Co Motorsport sai täydet sarjapisteet, kun myös Pensaan Jere voitti luokkansa, Hautamäki iloitsi.

Rallin käsikirjoitus eteni jo ennen päävastustajan keskeytystä suunnitellusti. Kahden erikoiskokeen jälkeen eroa Vuokilan autokuntaan oli jo 27,8 sekuntia. Vuokilan vaihdettua rengasta kolmannella erikoiskokeella eroa kakkospaikalle nousseeseen Juha Pasaseen oli jo yli 45 sekuntia.

Näin rallin loppuosuus oli Hautamäen näkökulmasta vankan johdon ja täysien sarjapisteiden varmistelua.

– Kahdella viimeisellä erikoiskokeella ei enää otettu minkäänlaista riskiä. Se Hangastenmaa (EK3/5) tultiin toisen kerran vielä ihan kunnolla. Toki ajaa ja keskittyä pitää koko ajan, ettei tule tyhmiä virheitä, Hautamäki kuvaili.

– Pekka hoiti nuotinluvun hyvin, huolto hoiti hommansa, eikä auton kanssa ollut mitään ongelmia. Myös renkaat toimivat hyvin, eikä itsekään tullut tehtyä virheitä. Ne muutama kriittinen kivikin onnistuttiin kiertämään, Hautamäki jatkoi.

Tämänkertaista Mikkelin SM-rallia tosiaan leimasivat lukuisat rengasrikot. Moni kilpailija menetti pelin otettuaan kontaktia tien reunoilla vaaniviin kiviin. Hautamäki oli ollut jo perjantain nuotituksessa tarkkana, eikä törmännyt näihin vastoinkäymisiin. Rallin kolmannella erikoiskokeella Vuokilan ohella moni sellaisiin törmäsi.

– Huomasin sen kiven (nuotituksen) tarkastuskerralla. Katsoin, että hetkinen, tuolla pilkottaa kivi. Kaikki eivät huomanneet, Hautamäki totesi.

SM-sarja jatkuu syys-lokakuun taitteessa Kouvolassa, jossa mestaruus ja mitalit lopullisesti ratkaistaan.

– Tilanne on nyt täysin omissa käsissä ja mitali on jo varma. Sen väri kuitenkin ratkeaa vasta päätöskisassa. Ero on aika reilu nyt, mutta molemmilla on alla yksi keskeytys. Joten Kouvolan pisteet ratkaisevat, kun kaikki sieltä saatavat pisteet lasketaan sekä meidän että Miikan lopputulokseen, Hautamäki muistutti.

Tuloksia:

1. Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen Mitsubishi 56.10,4
2. Juha Pasanen-Jari Jaakkola Mitsubishi 58.01,1 +1.50,7
3. Jaakko Lavio–Pasi Haataja Peugeot 1.01.34,6 +5.24,2

Pistetilanne 6/7:

1. Ville Hautamäki 118
2. Miikka Vuokila 100
3. Juha Pasanen 80
4. Reijo Heikkilä 46
5. Jaakko Lavio 40

Kuva: Jari Kohonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa