Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkösen kisa Mikkelissä siististi läpi

31.08.2022 / Justus Räikkösen tiedotus / Jani Seppälä

Ralli SM:n kauden kuudes osakilpailu ajettiin Mikkelissä lauantaina 27. elokuuta. SM5-luokan pistetaistoissa mukana oli myös EMSC:n parivaljakko Justus Räikkönen - Mikael Korhonen.

Räikköselle kilpailu oli ylipäätään ensimmäinen Mikkelin seudulla, mutta valtaosalle kesäiset Mikkelin soratiet olivat uutta, sillä soralla kilpailu oli viimeksi ajettu vuonna 2008.

Kilpailussa ajettiin seitsemän erikoiskoetta joilla mittaa oli kaikkiaan 106 kilometriä.
 
Sijoituksellisesti Räikkösen autokunnan päivä näytti ratkeavan melko aikaisessa vaiheessa. Kahden erikoiskokeen jälkeen saavuttiin ensimmäistä kertaa huoltoon ja siinä vaiheessa sijoitus oli viides. Erot edellä meneviin ja takana tuleviin olivat jo selkeät. Päivän mittaan ei tulosliuskalla muutoksia sen suhteen nähty joten sijoitus kisan päätteeksi oli juurikin viides.
 
Päivän mittaan kuultiin haastattelussa Räikkösen toteavan että autosta puuttuu nopeutta, mutta monien ollessa renkaita rikkovien kivien kanssa ongelmissa, eivät sentään kaikki olleet niiden kanssa ongelmissa.
 
- Autossa oli tosiaan ongelmaa ja ei saatu todellakaan sitä tulosta mitä lähdettiin tavoittelemaan, mutta viides sija kisasta on parempi, kun ei mitään. Kisa tuli kuitenkin ns.siististi läpi. Meillä ei ollut mitään autoa vaurioittavia kiveen ajamisia eikä puhjenneita renkaita. 

- Paikoin oli tiestö aika nopeaa ja se vähän ehkä vielä korostui kun huippunopeudesta jäi nyt uupumaan, ek2 oli kyllä hieno, muutama vähän pahempi paikka, mutta muuten monipuolista ja nopeeta rallitietä. Varsinkin pikkutien osuus oli todella hienoa laskea tulemaan, makustelee Justus.

Sarjan päätöskisa ajetaan syys -lokakuun taitteessa Kouvolassa. Päätöskisassa tarjolla on korotetut pisteet, mutta ilman niitäkin mitalitaisto on tiukkaa. Räikkönen on pisteissä viidentenä, pronssisijan ollessa 11 pistettä korkeammalla, mutta myös takana on pari autokuntaa iskuetäisyydellä. Kultataistoa kärjessä käyvät Jere Pensas (LaihUA) ja Leevi Lassila (KvanUA) keskenään, mutta pronssitaistossa voidaan laskea olevan kaikkiaan viisi kuljettajaparia.
 
- Nyt yritetään saada auto iskuun ja aletaan suuntaamaan katseet Kouvolaan, siellä sitten nähdään mikä on sen päivän kunto miehillä sekä kalustolla, päättää Räikkönen.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa