Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Pajari ja Janni Hussi Samsonas Ralliin Liettuaan

06.09.2022 / Ralli SM / Viestintä

Hallitseva rallin junioreiden maailmanmestari Sami Pajari kilpailee syys-lokakuun taitteessa Liettuassa ajettavassa Samsonas Rallissa mm. Radio Suomipopin Aamulypsystä tutun Janni Hussin kanssa. 

Kyseessä on Pajarin ja Hussin toinen yhteinen ralli elokuisen Lahti Historic Rallyn jälkeen, johon kaksikko osallistui ikonisella Ford Escort BDA:lla. Lahdessa tuloksena oli upeasti peräti kokonaiskilpailun kolmas sija sekä kategorian 3. voitto. 

- Ryhdyin heti Lahden reissun jälkeen selvittämään mahdollisuuksia jatkaa lajin parissa. Tartun mielelläni tilaisuuteen jatkaa Samin kanssa työskentelyä, Hussi kertoo. 

Tällä viikolla Pajari kilpailee vakikartturi Enni Mälkösen kanssa Kreikan MM-rallissa, jossa ajetaan junioreiden MM-sarjan viimeinen osakilpailu. Pajari johtaa luokkaa yhdessä britti Jon Armstrongin kanssa tasapistein. 

Liettuassa sen sijaan Pajari ei aja sarjapisteistä, joten kisaan saa lähteä ilman sen kummempia panoksia ja tavoitteita. 

- Olen erittäin iloinen, kun Martynas Samsonas kutsui minut mukaan kilpailuun. Olen ajanut Liettuassa Samsonas rallissa vuosina 2018 ja 2020, mutta eri paikkakunnalla. On kiva mennä Utenaan, josta Samsonas Motorsport on kotoisin. 

Pajarille kilpailu on aikataulullisesti loistavassa paikassa. Kreikan MM-rallista on siinä vaiheessa ehtinyt kulua pari viikkoa ja ajotuntumaa on hyvä ylläpitää kohti Espanjan MM-rallia, jossa Pajari ajaa vaihtaa jälleen WRC2-luokkaan. Liettuassa alla on vastaavasti N5+ -luokan kalusto. 

- Pääsen ajamaan tehokkaalla autolla, Pajari naureskelee. 

Hussi odottaa jo innolla uransa toista rallia. 

- Minulla on palo kehittyä. On edelleen paljon opittavaa ja kehitettävää. Upeaa, että pääsen jatkamaan ja vielä Samin kanssa. 

Liettuassa Hussilla on nopeamman auton lisäksi toisenlainen haaste, kun nuotinlukua lukuun ottamatta lähes kaikki kommunikointi tapahtuu englanniksi. 

- Kysymyshän on, miten hallitsee rallienglannin ihan kirjaimellisesti? Lajisanasto on kuitenkin erilainen kuin yleiskieli. Tämä on mahtava uusi haaste. Kyllä se vauhti vaan viehättää, Hussi päättää. 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa