Facebook Twitter Email Pinterest

Korhola nelivetokalustolla Kouvolaan

27.09.2022 / Benjamin Korholan tiedotus

SM4-luokassa tämän kauden kilpaillut Benjamin Korhola vaihtaa luokkaa ja kalustoa kauden päätösosakilpailuun.

Benjamin Korholan kausi SM4-luokassa on ollut kaksijakoinen. Talvikauden kisoista pisteitä kertyi varsin mukavasti ja inkoolainen nousi kartturinsa Pekka Kelanderin kanssa palkintokorokkeelle kahdesti. Kesäkauden kisat ovat sitten tuoneet pettymyksiä, eikä kolmen keskeytyksen myötä pistetili ole kasvanut. Niinpä kaksikon ja heidän taustajoukkojensa katseet on jo suunnattu seuraavaan kauteen.

- Kesäkausi etuvedolla ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, eikä pisteissä ole enää mitään voitettavaa. Päätettiin siirtyä nelikkoon jo nyt, ja kerätä tärkeitä kilometrejä ensi kautta ajatellen, kertoi Korhola viikonloppuna RTRC-rallissa.

Neljän erikoiskokeen RTRC-ralli oli Korholalle ja Kelanderille ensimmäinen testikisa uudella Rally3-luokitellulla Ford Fiestalla. Tuloksena oli luokkavoitto sekä yleiskilpailun kolmas sija. Ei siis ihme, että maalissa nähtiin tyytyväinen kuljettaja.

- Kisa sujui hyvin ja päästiin tavoitteeseen eli saatiin lisää kokemusta uuteen kalustoon. Hieman toki harmitti, kun kolmospätkällä stumppasin auton lähtöön ja siinä hävittiin aikaa. Mutta onhan se hieno vetää kun on neljä vetävää pyörää!

Tulevana lauantaina ajettavassa Ralli SM -sarjan päätösosakilpailussa SM O.K. Auto -rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta ja 106,02 ek-kilometriä. Korholan ja Kelanderin tavoitteena on kerätä kokemusta ensi kauteen ja mitata omaa vauhtia luokan muihin kuskeihin nähden.

- Varmasti opettavainen kisa edessä. Ihan hyvä, että on kahteenkin kertaan ajettavia pätkiä niin näkee ekalla vedolla, missä voi vielä parantaa ja pystyy sitä kautta saamaan uutta oppia kun kokemusta vielä haetaan. On myös mielenkiintoista nähdä, että missä se oma vauhti on tällaisella kalustolla todella kovatasoisten kilpakumppanien seurassa.

Ralli SM -sarjan päätösosakilpailu SM O.K. Auto -ralli käynnistyy lauantaina 1.10. klo 9.01 Tykkimäen moottoriradalta. Rallissa ajetaan 7 erikoiskoetta, joiden yhteismitta on hiukan yli 106 km. Maaliin Sokos Hotel Vaakuna Kouvolan pihaan kilpailijat saapuvat noin klo 17 alkaen. Tarkempi aikataulu, ilmoittautuneiden lista sekä live-tulosseuranta osoitteessa rallism.fi.

Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa