Facebook Twitter Email Pinterest

Pajari ja Hussi voittoon Liettuassa

02.10.2022 / Sami Pajari Media

Sami Pajarin ja Janni Hussin yhteiset rallit jatkuivat Koillis-Liettuassa ajetussa Samsonas Rally Utenassa. Lahti Historic Rallyssa elokuussa kaksikon yhteistyö vakuutti monet rallia seuraavat tahot, kun he ajoivat takavetoisella ajokillaan kilpailun kolmanneksi. Tällä kertaa liikkeellä oltiin tehokkaalla nelivetokalustolla ja vauhti oli voitokasta.  Sään puolesta tarjolla oli kuivempaa kuin todella sateistakin olosuhdetta.

Perjantaina kilpailussa ajettiin kuusi erikoiskoetta, joiden jälkeen kaksikko johti yötauolle siirryttäessä kilpailua 12,6 sekunnin turvin. Kuudesta mahdollisesta pohja-ajasta vain yksi karkasi muille viimeisellä erikoiskokeella Utenan keskustassa ajetulla yleisöerikoiskokeella illan jo pimetessä.

-Ralli alkoi mukavasti ja käytiinkin tiukkaa kisaa sijoituksista, Pajari kommentoi perjantain tunnelmaa Liettuassa.

Lauantaina kilpailu jatkui vauhdikkaasti ja kaksikko käskytti Samsonas Motorsportin Skoda Fabia N5+-ajokin heti aamusta kahteen reiluun pohja-aikaan. Eroa takana tuleviin kertyi jo miltei 40 sekuntia. Pian alkoi kuitenkin vettä sataa melko reippastikin ja lauantain reitille kilpailun ensimmäisenä startannut pari oli paikoin pienessä pulassa tiellä seisovan veden kanssa.Tietä vedestä muille putsatessa ajettiin varman päälle ja uskottiin kelin kuivumiseen iltapäivälle, mutta johtoasema oli huvennut enää muutamaan sekuntiin. Kilpailun viidellä viimeisellä olisi viellä siis taisteltavaa. 

Lauantaina aamulla ajoimme pari hyvää aikaa pätkillä ennen sadetta. Lopulta rankkasade haastoi meitä, kun putsasimme mutaa urista. Siellä oli seisovaa vettä urissa kun pätkiä ajettiin kahten kertaan niin hävittiin tässä hyvinkin paljon. Lopulta keli parani ja ajat paranivat, Pajari kertaa vaihtelevia olosuhteita. 

Pahin kilpakumppani kuitenkin sortui tässä vaiheessa ulosajoon, jonka jälkeen ero muihin repesikin jo yli minuuttiin. Pajari ja Hussi jatkoivat pohja-aikojen tehtailuaan lopuillakin erikoiskokeilla ottaen kilpailun 15 erikoiskokeen reitillä kaikkiaan 12 pohja-aikaa. Voitto heltisi suomalaiskaksikolle lopulta lähes kahden minuutin erolla ennen paikallisia kuljettajia.

-Sellaista tämä on, kun ajetaan tosissaan kovaa kilpaa. Välillä käy niin, että joku sortuu virheeseen. Loppujen lopuksi jäi hyvä fiilis ja kartturikin suoriutui taas hämmästyttävän hienosti. Vielä ei ole tietoa tulevaisuudesta yhdessä, mutta miksipäs ei sitä olisi hyvä keksiä jotain, Pajari vinkkaa iloisena kohti tämän kilpailun kartturiaan Janni Hussia. 

Hussi vastaa Pajarin heittämään haasteeseen aikomuksella roikkua Samin mukana aina, kun mahdollista. 

-Todella hieno kilpailu! Sain älyttömästi taas uutta oppia. Sami on niin mahtava opettaja lehmänhermoineen, kun tyhmiä kysymyksiä satelee. Vaikka oli haastavaa ne pari kunnon sadepätkää niin silti siitäkin sai uutta kokemusta. Voitto tuntui vieläkin vähän paremmalta, kun Sami lasketteli niin kovia aikoja. Tämä ei ollut ihan ylijuoksu. Hyvä fiilis on nyt, vaikkakin vähän epätodellinen olo. Eiköhän se tästä taas joskus ensi viikon puolivälissä ajatus selkiydy, Hussi naurahtaa voiton huuman keskellä.

Seuraavan kerran Pajari nähdään kilpailemassa Katalonian MM-rallissa, jonka erikoiskokeet käynnistyvät 21.lokakuuta. Silloin ajokkina on Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2 evo ja kartanlukijana Enni Mälkönen.

Tulokset - Samsonas Rally Utena

1.Sami Pajari - Janni Hussi 1:14:00,1 (Skoda Fabia N5+)
2.Vladas Jurkevičius - Aisvydas Paliukėnas +1:53,9 (Skoda Fabia Rally2 evo)
3.Giedrius Notkus - Dalius Strižanas +1:56,6 (Skoda Fabia R5)

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: Vilius Šaltenis

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa