Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon kausi päätökseen viidennellä sijalla Kouvolassa

02.10.2022 /

Ralli SM –sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Kouvolassa. Riku Tahko ajoi viidenneksi SM1-luokassa ehjän kilpailun päätteeksi. 

Kauden 2022 viimeiset rallin sm-pisteet jaettiin Kouvolan ympäristössä ajetun rallin jälkeen lauantaina. Hyvän kilpailun Mikkelissä ajanut Riku Tahko jatkoi hyviä otteitaan myös rallikauden päättäneessä rallissa. Ennen ensimmäistä huoltoa ajetuilla neljällä erikoiskokeella, Tahko oli jokaisella kuudes. Sijoitus SM1-luokan kokonaistilanteessa oli samainen kuudes. 

- Mikkelin SM-rallissa löytynyttä positiiivista virettä lähdettiin jatkamaan. Kieltämättä siinä myös onnistuttiin, sillä aikaero tiettyihin kilpakumppaneihin pienenee ja toisia ollaan päästy jo edelle. SM-kärki ajoi tuon kilpailun todella kovaa ja olen tyytyväinen, että ero pysyi inhimillisenä, kertoi Riku Tahko kilpailun jälkeen. 

Kilpailun kolme viimeistä erikoiskoetta olivat kaikki jo kertaalleen ajettuja erikoiskokeita. Näistä kahdella ensimmäisellä Riku Tahko oli jälleen kuudes ja kilpailun päättäneellä erikoiskokeella sijoitus oli viides. Myös SM1-luokan lopputuloksissa sijoitus oli kauden paras eli viides.  

- Huomattiin kilpailun aikana, että vaikka toiseen kertaan ajetuilla pätkillä tuntuma pidon ja vauhdin suhteen on parempi, syystä tai toisesta aikaparannus ei ole niin hyvä kuin toivoisi. Myös hitailla ja teknisillä osuuksilla tappiota tulee suhteellisesti enemmän. Näihin asioihin pyritään saamaan selvyys loppuvuoden aikana. 

SM1-luokan sarjapisteissä Riku Tahkon sijoitus oli lopulta kahdeksas. Sijoituksesta huolimatta kauden aikana tapahtunut kehitys on ollut Tahkon mieleen. Nousujohteisen kauden jälkeen porvoolaiskuljettajan katseet ovat jo tiukasti tulevaisuudessa.  

- Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä lähteä rakentamaan seuraavaa vuotta. Muutama asia pitäisi vielä loksahtaa kohdalleen, niin mahdollisimman aikaisin päästäisiin kertomaan ensi vuodesta lisää. Vakaa aikomus on olla Tunturi-rallissa viivalla, koska nälkää on. 

- Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja uskomattoman hyvälle RTRC-teamille. Kiitos Hyundai Motor Finlandille, joiden kanssa sujuva yhteistyö jatkuu jo ensi viikolla kiertueen merkeissä. Vaikka kausi erikoiskokeilla päättyi, niin työ jatkuu muualla, Tahko summaa. 

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa