Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen päätti kauden voitokkaasti ja varmisti SM-Hopeaa

05.10.2022 / Nieminen Racing -tiedotus

SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Kouvolassa vauhdikkailla, mutta vaativilla teillä. SM4-Luokassa kilpaileva Kristian Nieminen lähti viikonloppuun yhdessä kartanlukijansa Valtteri Niemisen kanssa hyvin valmistautuneena ja luottavaisin mielin taistelemaan SM-Hopeasta mestaruuden ratkettua jo edellisessä osakilpailussa. 
 
- Hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä odotetaan kilpailua. Valmistautuminen on sujunut hyvin, joten toivotaan, että tällä kertaa vältytään myös ylimääräisiltä ongelmilta, jotta saadaan taistella Hopeasta loppuun saakka. Tonin kanssa kilpaillaan Hopeasta ja uskon, että kovatasoinen kilpailu on luvassa, joskaan ei olla kahdestaan viivalla vaan voittoa tavoittelee myös moni muu kuljettaja, kertoi kuljettaja ennen kilpailua.
 
Kilpailupäivä Kouvolassa valkeni melko viileässä ja sumuisessa syyskelissä ja ensimmäisillä pätkillä olikin odotettavissa hieman kosteahkoja olosuhteita kun taas vastaavasti iltapäivän lenkille keli varmastikin kuivuisi. Niemiset avasivat kilpailun reilun 2 sekunnin pohja-ajalla ja päivä saatiin käyntiin hyvillä fiiliksin. 
 
- Sellainen startti melkolailla kuin yritettiinkin, ajo maittoi heti alusta saakka ja aika puhtaasti tultiin.
 
Seuraavat kaksi erikoiskoetta toivat luokan toiseksi nopeimmat kellotukset ja Ek:n 3 jälkeen johtopaikka vaihtui hetkellisesti 0.2 sekunnin erolla Jesse Kallion haltuun, mutta seuraavalla kilpailun pisimmällä pätkällä tuli jälleen pohja-aika ja päivähuoltoon tultiin luokan johtoasemassa ennen iltapäivän kolmea viimeistä erikoiskoetta.
 
- Kivasti on ajo kyllä kulkenut, kypäräpuhelimen kanssa oli aamulla pientä ongelmaa, mutta en usko, että kauheasti ajallisesti vaikutti meidän tekemiseen. Pitkällä pätkällä luultiin, että kärsittiin rengasrikko ja siellä hieman keskittyminen herpaantui sen vuoksi ja pari nuottiakin siinä meni ohi, mutta kaiken kaikkiaan varmaa ja riskitöntä tekemistä on tämä päivä ollut ja kellokin näyttäisi tykkäävän menosta, saneli kuljettaja Tykkimäen huollosta.
 
Iltapäivän lenkille lähdettiin pitämään johtoasemaa hallussa, mutta koska mitalikamppailussa vastassa ollut Herranen oli jo reilun puolen minuutin takamatkalla ei aikomuksena ollut myöskään lähteä yli yrittämään vaan hoitaa Hopea kotiin. Päivän hyvä vauhti jatkui seuraavalla kahdella pätkällä ja näille molemmille kellotettujen pohja-aikojen jälkeen kisan päättävälle reilu 25 kilometriselle erikoiskokeelle startattiin vajaa 10 sekunnin johtoasemasta. Samalla suorittamisella, joskin jo tietoisesti ensimmäiseltä lenkiltä merkattuja huonoja paikkoja kierrellen tultiin läpi myös viimeinen pätkä ja myöskin sinne kellotettu pohja-aika tiesi sitä, että kilpailun voitto irtosi reilun 20 sekunnin erolla ja SM-Hopea matkasi kaksikon mukana Jyväskylään.
 
- Hyvä päivä kyllä kokonaisuutena, pakko olla tyytyväinen. Mitään isompia vastoinkäymisiä ei ollut kokopäivänä ja tekeminen oli varmaa sekä hyvää alusta loppuun. Pystyttiin ajamaan kovaa, mutta ilman turhia riskejä ja täten tuntuikin siltä, että ajo luonnistui aivan kuin itsestään. Vaikka johtoasema ei vielä huollon jälkeen ollutkaan sellainen, että olisi voinut kauheasti varmistella niin kokoajan kuitenkin tiedettiin missä paikoissa voidaan tarvittaessa vielä iskeä. Ennen kaikkea mieltä lämmittää paljon kun saatiin ehjä ja vahva kilpailu kauden päätökseen, kauteen kun on mahtunut tällä kertaa myöskin epäonnea ihan riittävästi.
 
- Iso kiitos kaikille kaudella mukana olleille sekä eritoten mahtaville yhteistyökumppaneillemme ketkä ovat matkassa mukana mahdollistamassa näitä suorituksia. Voisi sanoa, että hyvällä porukalla tehtiin tänäkin vuonna taas paljon hyviä juttuja vaikka aina ei vastoinkäymisiltä vältyttykkään, mutta ne kuuluvat tähän hommaan ja toisinaan niitä vain sattuu kohdalle enemmän vaikka miten pyrkisi tekemään asioita hyvin.
 
- Mestaruuttahan vuodelta lähdettiin hakemaan, mutta ei riittänyt kokonaisuus taistelemaan lopulta siitä. Eli hieman jäi hampaankoloonkin, mutta ollaan kyllä siinä mielessä tyytyväisiä myöskin Hopeasta, että paketti riitti tänä vuonna siihen ja onhan se myöskin samalla palkinto kaikille meitä tavalla tai toisella tänä vuonna jeesanneelle taholle, päättää kuljettaja. 
 
Lopullinen SM4-mitalitaulukko

1. Henri Hokkala 125p
2. Kristian Nieminen 117p
3. Toni Herranen 83p
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa