Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen, 18, paketoi rallikautensa viime viikonloppuna Katalonian asfaltilla

28.10.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Toni Herrasen rallikausi 2022 tuli viime viikonloppuna päätökseen, kun EM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Espanjan Kataloniassa yhdessä rallin MM-sarjan kanssa. SM-sarja sen sijaan päättyi jo kuun vaihteessa SM4-luokan pronssimitaliin.

- Paljon oli uutta tänä vuonna: Eka kisa nelikolla, EM-debyytti ja ekat asfalttikisat. Jää kyllä hyvä ja positiivinen fiilis kaudesta, vaikka toisaalta samalla myös kaksijakoinen muutaman keskeytyksen takia. Huonojakin kisoja mahtui mukaan, mutta pari EM-podiumia ja Tunturirallin voitto on päällimmäisenä mielessä, Herranen kertasi kauden hetkiä.

Viime viikonloppuna ajettu Katalonian EM-ralli oli vasta Herrasen uran kolmas asfalttikilpailu. Italian osakilpailussa auto lipsahti syvälle rotkon pohjalle ja Tshekin haastavissa olosuhteissa ajettu edellinen EM-osakilpailu oli lähinnä selviytymistaistelua. Kataloniasta nuorukaisella oli pääasiallisena tavoitteena ajaa tärkeät kilometrit talteen, vaikka toisaalta EM-pronssikin oli vielä tähtäimessä.

- Kokonaisuudessaan ei ollut mikään helppo kisa, vaikka alkuun ajattelin niin. Likaa oli kuitenkin tiellä jo yllättävän paljon meidän numerolla, varsinkin kun kahteen kertaan ajettiin pätkiä. Tiet oli muuten tosi hienot ja hyväkuntoiset, tykkäsin kyllä, ja oli tämä mieluisin asfalttikisa näistä kolmesta.

EM-sarjan kärki meni kotoisissa olosuhteissa menojaan, mutta Herranen sai kasvatettua vauhtiaan rallin edetessä.

- Saatiin kyllä omaa ajamista kehitettyä ja luottoa tuli kisan edetessä. Puhtaalla asfaltilla tulee hyvin, mutta likaisilla osuuksilla kokeneemmat kaverit saa tehtyä eroa.

Espanjasta kerätyt luokan viidenneksi korkeimmat pisteet toi Herraselle junioreiden EM-sarjan neljännen sijan.

- Nyt ei ihan riittänyt kolmanneksi, mutta ei neljäs sija kuitenkaan huono ole ensimmäiseltä kaudelta, jäi kuitenkin yksi kisa ajamattakin, Herranen muistuttaa.

Tässä vaiheessa Herranen suuntaa kartanlukijansa Sebastian Virtasen kanssa katseensa kauteen 2023 ja kiittää kaikkia kuluneella kaudella mukana olleita kumppaneita.

- Todella suuret kiitokset kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille ja menossa mukana olleille. Ensi kauden suunnitelmat näyttää hyvältä, mutta julkaistaan kisakalenteri vasta lähempänä kauden alkua.

Junior ERC lopullinen pistetilanne - 6/6 osakilpailua

1. Laurent Pellier 157p
2. Oscar Palomo 131p
3. Andrea Mabellini 109p
4. Toni Herranen 93p
5. Roberto Daprà 71p 

Kuva: Toni Herranen Sports

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa